lauantaina, elokuuta 12, 2006

Erinomainen hiustenkuivaaja

Divarista löytyi kahdella eurolla taloudenhoidon klassikko Joka naisen niksikirja (vuoden 1951 painos). Nyt ei ole Pagistaanissa enää hätäpäivää.

"Pölynimuri
on erinomainen hiustenkuivaaja.

Nenäkylpy
Henkilöille, jotka pitävät arvossa kauneutta, on vatsan säännöllisen toimimisen lisäksi tärkeintä nenän puhtaanapito. Se puhdistetaan joka päivä. Oikean käden kämmenelle otetaan vähän haaleata vettä ja vedetään se oikeaan sieraimeen samalla kun vasemman käden keskisormella painetaan vasenta sierainta. Sen jälkeen tehdään samoin vasemmalle sieraimelle. Sama menetelmä toistetaan kolme tai useampiakin kertoja, kunnes sieraimet tuntuvat olevan aivan avoinna, ts. kun vesi ei enää vuoda takaisin, vaan menee suuhun. Tällä tavalla puhdistettu nenä ei toimi sellaisena bakteeripesänä kuin nenä yleensä.

Hupaisa variksenpelätin
syntyy perunasta, johon pistellään kanan- tai mieluummin kalkkunanhöyheniä ja ripustetaan silmukasta mansikkamaalle. Kun peruna on kuivunut, liikkuu se kevyesti ilmassa kuin oikea "haukka" ja sillä on toivottu vaikutus.

Hius parsimalankana
Myös silkkisukan samoin kuin silkkikankaan saa näkymättömimmin parsituksi hiuksella.

Kananrasva
Taloudellinen perheenemäntä ostaa aina kaksi kanaa yhdellä kertaa, toisen erikoisen lihavan. Hän irroittaa rasvan ja sulattaa sen, edelleen hän kuorii tarkoin rasvan kanan kiehuessa ja panee sen talteen. Tämä rasva soveltuu sitten mainiosti sekä paistamiseen että ruokaleivän ja korppujen leipomiseen."


Näin val(a)istuneina Pagistaanin kaksi- ja nelijalkaiset jokanaiset suuntaavat Helsingin rautatieasemalle noutamaan vuorilta palajavaa urosvahvistustaan, joka ei kuulemma ole ajanut partaansa kuukauteen.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1)Käytimme pölynimuria 1960-luvulla hiustenkuivaamiseen, kunnes huomasimme, että hiusten tuoksu muuttuu pölyiseksi.

2)Viime viikolla kurkku-, korva- ja nenälääkäri suositteli jatkuvien poskiontelotulehdusten ehkäisemiseen nenän huuhtelemista. Sitä varten pitää ostaa apteekista sarvikuono-niminen laite ja merisuolaa.

Loput konstit ovat minullekin täysin outoja.

Anna Amnell kirjoitti...

Meillä oli terveysopin & voimistelun opettaja, joka tähdensi kielenpesua ja nenän huuhtelua. Kielen pesusta tuli tapa, mutta nenänhuuhtelu ei onnistu, tulee "hukkumisen" tunne.

Olen opetellut nukkumaan käyttämällä paksumpaa tyynyä. Sekin auttaa estämään poskionteloiden tulehtumista.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin äitini harrasti nenähuuhtelua, mutta vain minun nenälläni. Sairastelin lapsena monenmonta nuhaa, yskää ja angiinaa, joita aina lääkittiin kirvelevällä suolavedellä. En suosittele. :)

Tuota peruna-variksenpelätintä sen sijaan voisi kokeilla, jos jostain saisi sulkia.

Jenni kirjoitti...

Toinen niksikirjan omistaja ilmoittautuu! Teos on varsinainen helmi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiintoisa linkki vuorikiipeilyä harrastavaan (äijä-)porukkaan. Nuorimiehen motiivi herätti ihmettelemään - ei ne mahtavat maisemat, toki ne, mutta se ohut ilma :)
Saat ehkä kuulla kiinnostavia tarinoita miehen rajoja koettelevasta reissusta!

Anonyymi kirjoitti...

"Nenäkylpy" -- Kiitos. Ellei lihapiirakka, jota lukiessani söin, olisi ollut niin herkullinen, se olisi taatusti jäänyt odottamaan seuraavaa tosi kovaa nälkää. Yyyhh...

Veloena kirjoitti...

Nenäkylvyssä sarvikuonolla ei ole kyllä mitään ällöä. Kun siihen oppii, tuntuu uskomattomalta, että sitä ilman on joskus sinnitellyt. Sehän on kuin ei lankoisi hampaita lainkaan tms. AInakin tällainen pienitiehyinen otus pihisee ja vinkuu yön tullen, jos röörejä ei välillä rassaa. Joo, puhun nenästäni.

Tuo hiusasia: aivan loistava vinkki. Kiitos. Olenkin aina ihmetellyt, mitä tehdä näillä puolimetrisillä siimoilla, jotka kuorruttavat asuntoa. Taidan alkaa kerätä niitä puolille ja laitan puolat rasiaan ja paikkailen niillä sukkahousuja.

Ehkä minusta sukeutuu vielä käsityöimmeinennii. :D

Kati Parppei kirjoitti...

Jopas nyt, miten kärsän huuhtelu onkin herättänyt kommentteja!

Kirjassa on kyllä vinkkejä joka lähtöön. Moni on ihan käyttökelpoinen nykypäivänäkin.