tag:blogger.com,1999:blog-12744295.post2721673270144599229..comments2023-08-09T16:20:20.803+03:00Comments on pagistaan: AurinkokakkujaKati Parppeihttp://www.blogger.com/profile/14134234054092762741noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-40347095146459508632008-02-29T15:25:00.000+02:002008-02-29T15:25:00.000+02:00Bu, ehkä pelmeniä voisi sanoa pikkuiseksi keitinpi...Bu, ehkä pelmeniä voisi sanoa pikkuiseksi keitinpiiraaksi, jos väljästi määritellään. Itse luokittelisin sen kuitenkin enemmän pastamaiseksi ravioliksi - se kuitenkin syödään käytännössä aina lautaselta liemen tai lisukkeiden kanssa.<BR/><BR/>Kuntsa: varmasti hiivalla kohotettavia, pannulla paistettavia kakkaroita löytyy muualtakin maailmasta. <I>Poffertjes</I> kuulostaa perin hauskalta, se varmaankin kohoaa paistettaessa :D?Kati Parppeihttps://www.blogger.com/profile/14134234054092762741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-4386062115854542942008-02-29T13:57:00.000+02:002008-02-29T13:57:00.000+02:00Hollantilaisilla on poffertjes, ainakin poffertjes...Hollantilaisilla on poffertjes, ainakin poffertjes-pannun mukana saadun reseptin taikina on koko lailla samaa kuin blineihin täällä käytetään, valkuaisvaahtoa lukuunottamatta. Voi tietty olla levinnyt Hollantiin Venäjältäkin.Kuntsahttps://www.blogger.com/profile/03077142827171300503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-16724231926095854002008-02-25T21:48:00.000+02:002008-02-25T21:48:00.000+02:00Eikös pelmenia voisi sanoa myös pieneksi lihapiira...Eikös pelmenia voisi sanoa myös pieneksi lihapiirakaksi? Minä otin niitä yliannoksen muutama vuosi sitten Petroskoissa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-2441873914269334212008-02-24T20:06:00.000+02:002008-02-24T20:06:00.000+02:00Jep, tuo kolminaisuus toimii kyllä blinien kanssa ...Jep, tuo kolminaisuus toimii kyllä blinien kanssa käsittämättömän hyvin. <BR/><BR/>Pelmeni on pieni taikinanyytti tai -tasku, jonka sisällä on yleensä jauhelihaa, joskus kasviksia tai sieniä. Se tehdään vehnäjauhoista, keitetään kypsäksi ja syödään esimerkiksi voisulan, smetanan tai lihaliemen kanssa. Itse asiassa sitä voisi pitää eräänlaisena raviolina. Kiinalaisilla ja monilla muillakin on vastaavanlaisia ruokia; se lienee yksi yleismaailmallisimmista eväistä...Kati Parppeihttps://www.blogger.com/profile/14134234054092762741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-33148473674548032852008-02-24T19:36:00.000+02:002008-02-24T19:36:00.000+02:00Blini suorastaan vaatii sen smetana-sipuli-mäti-he...Blini suorastaan vaatii sen smetana-sipuli-mäti-herkun kyytipojakseen, kun ei se muuten oikein miltään maistu. Mutta mikä onkaan pelmeni? Leivonnainen? Kääryle?Anonymousnoreply@blogger.com