tag:blogger.com,1999:blog-12744295.post4094568488099407892..comments2023-08-09T16:20:20.803+03:00Comments on pagistaan: VadelmajuustokakkuKati Parppeihttp://www.blogger.com/profile/14134234054092762741noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-27895112391128078612008-08-07T15:58:00.000+03:002008-08-07T15:58:00.000+03:00No vähänkö kävi tuuri, etsin netistä pariinkin ott...No vähänkö kävi tuuri, etsin netistä pariinkin otteeseen liivatteetonta vadelma-juustokakun reseptiä tuloksetta (pikkumökin piha pullistelee vattuja). Ja täällä se resepti sit komeilee. <BR/><BR/>Tuosta tulee synttärikakkuni, tosin ulkoistan sen teon puolisolleni, koska itse olen kakkujen kanssa vähän tunari (paitsi koristelun, mikäli siihen liittyy elintarvikeväri ja hopeiset strösselit ja muu karnevaalikama).lupiinihttps://www.blogger.com/profile/07303487262903828829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-90804883946668938292008-08-06T15:24:00.000+03:002008-08-06T15:24:00.000+03:00Hesarista löytyi vanha juttu, jossa kehutaan juolu...Hesarista löytyi vanha juttu, jossa kehutaan juolukan terveellisyyttä ja monikäyttöisyyttä:<BR/><BR/>http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Juolukka+ja+variksenmarja++yll%C3%A4tt%C3%A4v%C3%A4t+monet+terveellisyydell%C3%A4%C3%A4n/HS20030725SI1TL01mq1<BR/><BR/>En ole itse koskaan tullut juolukkaa keränneeksi, mutta voisi kuvitella, että sen väitettyä vetisyyttä/mauttomuutta voisi kompensoida paitsi muihin marjoihin sekoittamalla, myös mausteilla. Tein joskus mahdottoman makoisaa mustikkahilloa tällä reseptillä, jonka luulisi sopivan juolukallekin:<BR/><BR/>Mäkisen mustikkahillo <BR/> <BR/>1 kg mustikoita<BR/>1/2 kg sokeria<BR/>5 g kanelia<BR/>5 g maustepippuria<BR/>5 g neilikkaa<BR/><BR/>Puhdistetut marjat laitetaan kattilaan sokerin ja mausteiden kanssa. Annetaan hautua miedolla lämmöllä noin 30 min. ja purkitetaan kuumana. Tarjoillaan esimerkiksi ohukaisten tai pannukakun kanssa. <BR/><BR/>Miedon makunsa vuoksi mustikoita voi hillota voimakkaamman makuisten marjojen kanssa: esim. 2 kg mustikoita, 1 kg mustaherukoita, 500 g sokeria. Keitetään ja tölkitetään kuten edellä. <BR/><BR/>Lähde: Arktiset Aromit ry. <BR/><BR/>Juolukkakiisseliäkin voisi kai maustaa aika ennakkoluulottomasti...?Kati Parppeihttps://www.blogger.com/profile/14134234054092762741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12744295.post-89452877193356358672008-08-05T18:41:00.000+03:002008-08-05T18:41:00.000+03:00Juolukoista on tänä vuonna hyvä sato, mutta mitä n...Juolukoista on tänä vuonna hyvä sato, mutta mitä niistä voisi tehdä? Ainakin vaniljajäätelön kanssa ne ovat hyviä, mutta mihin pistän kolme litraa?Anonymousnoreply@blogger.com