torstaina, toukokuuta 03, 2012

Talvimyrskyn jäljillä

Ei vappua ilman perinteistä vappuretkeä, jos olosuhteet ovat suinkin otolliset. Suuntana oli jälleen Seitsemisen kansallispuisto. Sen sijaintihan on Tampereeseen nähden mitä parhain. Sijainti on puolestaan oleellinen, jos aikoo jättää osan koirista Hervannassa asuville omaisille ja palata sinne itsekin vapun sivistyneempää (?) tupsulakkiosiota viettämään.

Tällä kertaa mukana olivat molemmat koiranpojat, joista nuoremmalle telttaretki oli uusi elämys. Kumpikin oli reipasta retkiseuraa, vaikka kulkeminen oli hankalahkoa: talvimyrskyn poluille kaatamia puita piti ylittää, alittaa ja kiertää pahimmillaan muutaman metrin välein. Seitsemisen eteläosa, jonne tänä vuonna suuntasimme, on muutenkin rääseikköisempää kuin mäntykankainen pohjoisosa. Koirien irti päästäminen olisi helpottanut kulkemista, mutta sitähän ei kansallispuistossa saa tehdä.

Myös lunta ja sulamisvettä metsässä oli enemmän kuin viime vuonna, joten käpälät kastuivat, eikä mulahduksiltakaan vältytty. Hännät kuitenkin heiluivat jatkuvasti ja ainoa itkun paikka oli makkaran loppuminen iltanuotiolla.

Lintuja ei aamuyöstä kuulunut niin paljon kuin aikaisemmilla vappuretkillä. Liekö syynä ollut metsäisen leiripaikan lisäksi se, että järvet ja lammet olivat vielä pitkälti jäässä, eikä ympärillä ollut suuria suoalueita? Äänimaisemasta pitivät huolta lähinnä peipot ja sepelkyyhkyt. Varhain aamulla kuului jostain kauempaa joutsenten toitotusta.

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Ai teillä on noita "lammaskoiria"! Mikäs niiden rotu oikeasti onkaan nimeltään?

Kati Parppei kirjoitti...

Bedlingtoninterriereitähän ne.