tiistaina, maaliskuuta 04, 2014

Normaalia

Pagistaanissa ollaan kyllä hengissä, vaikka pää on palasina pitkin Eurooppaa. Muutaman viikon aikana on ehditty poukkoilla Belgiasta Pietariin ja käydä siinä välissä kääntymässä pari kertaa Itä-Suomessa. Välissä on tyhjennetty reppua, pyykätty ja pakattu taas.

Belgian reissusta pikaiselti sen verran, että kyse oli workshopista eli työpajasta, jonne väkeä tuli eri puolilta Eurooppaa. Suomalaisena sitä aina kadehtii niitä, jotka pääsevät junalla kätevästi muuallekin kuin mainittuun Pietariin. Mutta amsterdamilaiset kollegat tulivat paikalle Ghentin kaupunkiin puoli vuorokautta myöhässä. Alun perin heidän piti saapua noin 300 kilometrin päästä hyvissä ajoin illalla, mutta kuinka ollakaan, kaksi junavuoroa peräkkäin peruttiin. Aamulla uusi yritys - ja roimasti myöhässä ollut vuoro.
- Täysin normaalia täällä. Junat myöhästelevät jatkuvasti, matkalaiset puhisivat.

Tarinan opetus: mikä näyttää auvoisan helpolta, ei sitä aina ole.

3 kommenttia:

Tintin Tarinat kirjoitti...

niin se vain on täällä keski-Euroopan sydämessä, että juniin ei kannata luottaa. Ei ole enää sitä entistä saksalaista täsmällisyyttäkään edes rautateillä.

Kati Parppei kirjoitti...

Sveitsissä junat taitavat vielä kulkea säännöllisesti. Mutta reissaaminen on siellä myös kallista.

Tintin Tarinat kirjoitti...

katsotaan miten junat toimivat Suomessa, kun lennämme lauantaina sinne.
kiitos muuten tuosta koira-kissa tautiraportistasi.Meillä on kissa ja se piti testata ennen kuin sain koskea siihen enkä vieläkään saa puhdistaa sen vessaa. Elinsiirron jälkeen pitää olla tavallista varovaisempi, mutta onneksi kissalla ei ole mitään tauteja. Se on nyt pysyvästi sisäkissa.