perjantaina, tammikuuta 23, 2015

Lista lintuvieraista


Ensi viikonloppuna on taas Birdlifen perinteinen pihabongaus, jolloin lasketaan omalla pihalla tunnin aikana nähdyt linnut. Harmi kyllä, olemme reissussa, joten tämä hauskuus jää jälleen kerran välistä.

Huvikseni ja muistiin päätin kuitenkin listata lajit, jotka tänä talvena ovat todistetusti ruokintapaikallamme tai sen välittömässä läheisyydessä pyörineet (tai ainakin ne, jotka tähän hätään muistan).

Viherpeippoa ja keltasirkkua olen kaipaillut lintuvieraiden joukkoon. Niiden myötä olisi mukava värisuora koossa. Myös harmaapäätikka olisi hienoa saada kylään. Niiden parimäärä on kasvanut ja laji on levittäytynyt vähitellen pohjoisemmaksi. Nurmeksessa toisena joulupäivänä näimme sellaisen ensimmäisen kerran.

Linnut

Harakka (Pica pica)
Hippiäinen (Regulus regulus)
Hömötiainen (Parus montanus)
Kuusitiainen (Parus ater)
Käpytikka (Dendrocopos major)
Mustarastas (Turdus merdula)
Närhi (Garrulus glandarius)
Pikkuvarpunen (Passer montanus)
Punatulkku (Pyrrhula pyrrhula)
Puukiipijä (Certhia familiaris)
Pyrstötiainen (Aegithalos caudatus)
Pähkinänakkeli (Sitta europaea)
Sinitiainen (Parus caerulaeus)
Talitiainen (Parus major)
Töyhtötiainen (Parus cristatus)
Varpunen (Passer domesticus)

Nisäkkäät

Kesykoira (Canis lupus familiaris)
Orava (Sciurus vulgaris)

6 kommenttia:

Harmaa ja Ilona kirjoitti...

Kyllä ei tuntiin jää!
https://miumau.wordpress.com/2015/01/23/kehittamisen-varaa/

Hanna P kirjoitti...

Jos kerron meidän viherpeipoille, että teillä on hyvät eväät tarjolla niin vihjasetko töyhtikselle että voisi piipahtaa puolestaan meillä? Hippiäistäkään en ole talvella ikinä havainnut ja harvoin nähnyt kesälläkään, ääni kuuluu kyllä.

Anu A. kirjoitti...

Kas että pyrstötiaisen nimeä ei muutettu suuressa eläintennimimylläyksessä, vaikka se ei näköjään tiaisten heimoon kuulukaan.

Kati Parppei kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Harmaa ja Ilona: taas uusi hauska blogi seurattavaksi…! Hanna: luulen, että töyhtis ei suostuisi sinne asti tulemaan. Eivät tykkää aukeiden paikkojen ylittämisestä, meilläkin tuo kuusimetsä lienee juuri sopivalla etäisyydellä, että uskaltautuu laudalle. Anu: samaapa olen minäkin ihmetellyt. Eikä tervapääskynkään nimeä muutettu.

Kati Parppei kirjoitti...

Urpiainen unohtui listalta!

Hanna P kirjoitti...

Vai semmoinen se töyhtis onkin! Melkein joka talvi se on käynyt näyttäytymässä ja kuusimetsäkin on äärellään. Missä lie tänä talvena luurannut.