torstaina, heinäkuuta 14, 2016

Status quo

(Minua nuorempi) Jenni kirjoitti keski-iästä ja silmien pyörittelystä volyymiripsille ja valmiiksi revityille farkuille.

Minä olen löytänyt itseni vähän väliä peilin äärestä ihmettelemästä, että näytänpä väsyneeltä ja harmaalta ja naama on jotenkin valahtanut, vaikkei ole edes kankk... valvomista takana. Kun tarpeeksi usein olin ihmetellyt, aloin aavistella, ettei kyseessä olekaan poikkeustila, vaan neljänkymmenen paremmalle puolelle ehtineen naaman status quo. Freesit päivät ovat takana. Luulen, että vuodet tulevat leipomaan minusta jonkinlaisen juopuneen piisamin ja Rapanhapakon hybridin.

Niinikään tapailen Burana-purkkia - niitä lääkärin määräämiä tujumpia nappeja - ja Voltaren-tuubia huomattavasti useammin kuin ystäviäni. Aina jokin paikka on jumissa tai kolottaa. Aamuisin natisen. Voivottelen ja huokailen.

Miehen kanssa paheks... keskustelemme iltauutisten ääressä nuorten meteorologien vaatetuksesta. Kuunneltavien radioasemien määrä on koko ajan pudonnut, koska useimpien musiikkitarjonta on joko jankutusta tai nasaalivikinää (Radio Rock on hyvä, kun sieltä tulee progea, Nirvanaa ja Doorsia, mikä saa henkilön tuntemaan itsensä puolet nuoremmaksi ja alla jyrräävästä Subaru Foresterista huolimatta vähän kapinalliseksikin - hetken aikaa).

Telkkaria ei oikeastaan enää voi katsoa, kun kaikesta tarjonnasta tulee pahalle tuulelle (paitsi niitä iltauutisia ja Areenasta luontodokumentteja ja neiti Marplea). Mihin maailma onkin menossa, se on joko nopeuttanut tahtiaan tai me käyneet hitaammiksi. Mutta väliäkö tuolla, koska suunta on joka tapauksessa huono.

Niistä volyymiripsistä en edes ala.

5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

En ehtinyt lukea loppuun, koska "juopunut piisami" -luonnehdinnan jälkeen menin etsimään mikrokuituliinan, jolla taputtelin hetken näyttöä.

I feel ya. Mun peilissä on vaaleampi äitimuori.

Kati Parppei kirjoitti...

Täällä pärskähdyksen sai aikaan se liiskaantunut hämähäkkiperhe.

Hanna P kirjoitti...

Täällä päässä on myös huomattu tuo naaman roikkuminen jo jokusia aikoja sitten, joten lakkasin katsomasta peiliin. Toisinaan siihen on pakko vilkaista, mutta aika on hyvä lääke tähänkin vaivaan ja vähitellen vain lakkaa välittämästä. Valukoon, kunhan kasassa kestää.

Anu A. kirjoitti...

^ Onpa tuo spammi surrealistisuudessaan hykerryttävää luettavaa XD!

Kati Parppei kirjoitti...

Mutta sinne män'!