keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Hapattaminen on trendikästä

"Trendikäs" on yksi moniaista inhokkisanoistani. Siihen liittyy niin paljon arveluttavia, joskin kärjistäviä assosiaatioita: lauman mukana laukkaaminen markkinavoimien kannustamana, sivuilleen vilkuileminen ja vertaileminen, oman arvostelukyvyn ja mieltymysten sivuuttaminen ikuisessa yrityksessä olla muiden silmissä oikeanlainen. Puhumattakaan siitä, miten paljon turhaa ostetaan, kulutetaan ja nakataan sivuun tuon alati vaihtuvan pintakuohan nimissä (kyllä, myös kierrättäminen ja vanhan korjaaminen voi olla trendikästä, mutta siinäkin yhteydessä sana saa niskakarvat nousemaan pystyyn - trendien olemukseen kun kuuluu, että ne tulevat ja menevät ja korvautuvat toisilla).

Sitä riemukkaampaa oli lukea, että kasvisten hapattaminen on nyt trendikästä. Lause herättää allekirjoittaneessa hilpeyttä kerta toisensa perään, vaikka ilmiö onkin mitä myönteisin, tervehenkisin ja ekologisin. Sitä paitsi kukapa ei hapankaalista pitäisi.

Vaikkei pitäisikään, niin osoittaahan hapankasvisten valmistaminen ja ystäville syöttäminen trenditietoisuutta, jollei muuta.

2 kommenttia:

Ellinoora kirjoitti...

Kukapa ei pitäisi. Paitsi tämä. Hapankaali on mun inhokki vailla vertaa, en tarjoaisi moista trendikkäimmällekään ystävistä. Mikähän muuten siinä, kun vaikka greipistä, piimästä, viilistä ja jugurtista voi tykätä, mutta kasvisten hapattaminen on käsittämätöntä hyvän haaskuuta ;)

Kati Parppei kirjoitti...

Heh, hapankaali taitaa olla sellaista evästä, että sitä joko inhotaan tai rakastetaan. Minulle tulee aika ajoin hapankaalikausia, jolloin en muuta söisikään, sitten unohdan sen taas pitkäksikin aikaa.

Jos haluat jostain syystä joskus siedättyä hapankaalin syömiseen, kokeile tätä: pieneen kattilaan lapataan hapankaalia, porkkanaraastetta ja omenaraastetta ja maustetaan meiramilla, soijakastikkeella, hunajalla/siirapilla ja rouhauksella pippuria. Makua voi vielä pehmentää ruokakermalla tai tuorejuustolla. Sopii lisukkeeksi ruoalle kuin ruoalle.