
Sitä paitsi elämässä tarvitaan perinteitä.
Mutta siihen glögiasiaan. Ainakin allekirjoittaneesta suomalaiset, mehupohjaiset glögit tuntuvat kovin imeliltä. Alkoholilliset valmisglögit tapaavat myös olla prosenteiltaan hurjan väkeviä. Hyvin lähelle keskieurooppalaista hehkuviiniä (glühwein) kuitenkin pääsee vähällä vaivalla, kun kippaa kattilaan yhden osan Marlin glögitiivistettä (en tiedä, onko muilla valmistajilla vastaavia, en ole ainakaan nähnyt) ja kolme osaa punaviiniä.
Osan punaviinistä voi hyvin korvata vedellä. Tai vaikka kaiken ainakin, jos glögiä tykkää lipitellä pitkin viikkoa. Mutta se viini on yhtä kaikki homman juju. Hehkuviiniä on vaikeaa tehdä ilman sitä. Eikä viinin tarvitse olla hyvää. Alun perin koko hehkuviinin ideana oli huonolaatuisen viinin säätäminen maukkaammaksi mausteilla, joilla ajateltiin myös olevan jos jotakin terveysvaikutusta.
Wienin lumetonta joulumarkkinatunnelmaa muutaman vuoden takaa.

2 kommenttia:
Mun systeemi on 1 osa viiniä, 1 osa Marlin glögitiivistettä, 2 osaa vettä. Viini maistuu, mutta sekoitus on sen verran mietoa, että voi juoda useamman mukillisen ilman ikäviä seurauksia ;-)
Jep, täälläkin tuota väkevämpää versiota käytetään harvakseltaan ja vain silloin, kun on tarkoitus juoda se yksi (pienehkö) mukillinen hyvässä seurassa. Pääasia kuitenkin on - kuten sanoit - se viinin maku ja sopiva hapokkuus yltiömakeuden tilalla.
Lähetä kommentti