lauantaina, tammikuuta 25, 2014

Miten nauttia hetkestä


Perhaps one central reason for loving dogs is that they take us away from this obsession with ourselves. When our thoughts start to go in circles, and we seem unable to break away, wondering what horrible event the future holds for us, the dog opens a window into the delight of the moment.(Jeffrey Moussaieff Masson)

Vapaa käännös: kenties yksi tärkeimmistä syistä rakastaa koiria on se, että ne auttavat meitä unohtamaan omaan itseemme liittyvän pakkomielteisyyden. Kun ajatuksemme alkavat kiertää ympyrää, josta emme tunnu pääsevän irti, ja pohdimme, mitä kamalaa tulevaisuus mahtaakaan tuoda tullessaan, koira näyttää meille, miten nauttia hetkestä.

5 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Koirat ovat ihania tyytyväisiä olentoja. Onkohan niiden huolettomuuteen yksi syy se että niiden luonteeseen kuuluu antaa isännän tai emännän määrätä?

(Toivottavasti kommentointi onnistuu. Tuo numeroilla vahvistaminen on kammottavan työlästä.)

Haukkapala kirjoitti...

Ihanan suloinen koira! Niin lempeä ja sympaattinen katse.

Dreamer kirjoitti...

(PS. Haukkapala on hankaluuksia aiheuttaneiden teknisten syiden vuoksi vaihtanut nimeä ja muuttanut uuteen blogiosoitteeseen).

Kati Parppei kirjoitti...

Rita, oletan myös, että koira on tyytyväinen ja huoleton silloin, kun sillä ei ole vastuuta, joka ei sille kuulu. Eli kun päätökset tekee isäntäväki…

Haukkapala, hih, kuvan tilanteessa Ferris oli varsin ilkikurisella tuulella; valmiina pinkaisemaan pakoon, jos tulen keskeyttämään kaivuuhommat.

Ninnu kirjoitti...

Hienosti sanottu. Koirista ihminen oppii. Ihana kuva! Toisinaan sitä täytyy vähän kaivaa ja tutkia maata :).