lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Pesto alla Genovese

Buongiorno! Sankarimatkaajanne oli juuri vahalla pistaa uteliaan nenansa valaistuun, lasioviseen kaappiin genovalaisessa Pyhan Lorenzon katedraalissa, mutta huomasi viime hetkella, etta kyseessa oli varattu rippituoli.

Kaappien kanssa kannattaa olla varovainen.

Oli mielenkiintoista nahda maiseman muutos jyskyteltaessa junalla Alpeilta Valimerelle. Ensin on jyrkkia vuoria ja laaksoja, sitten Piedmonten tasangot ja viimeiseksi Ligurian pehmean metsainen rannikkovuoristo. Reilun viikon patikkaosuus kirjaimellisesti huipentui torstaina, jolloin loistosaa ja muutenkin kohdalleen osuneet olosuhteet sallivat kapuamisen Gran Paradisolle (4061 m). Huomenna olisi aikomus kulkea viela muutaman tunnin reitti UNESCO:n suojelemassa Cinque Terren kansallispuistossa, joka kaytannossa tarkoittaa viitta jyrkkaan rantamaastoon rakennettua kalastajakylaa Genovasta itaan.

Museoitahan taalla riittaisi, mutta epakulturellina laiskurina taidan keskittya vanhan merimahtikaupungin kapeiden kujien kiertelyyn seka lukemattomilla tavoilla hoystettyjen focaccialeipien ja taatusti kypsien hedelmien maisteluun. Taalla voisi oikeasti viettaa aikansa gastronomisen tayttymyksen onnellisessa nirvanassa laiduntaen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, kuulostaa tosi upealta! Hyvää reissun jatkoa ja terveisiä aurinkoisesta Helsingistä!

t. nuokkuhelmikkä