sunnuntaina, kesäkuuta 08, 2008

Himokkaasti

Sain eilen tilaisuuden paasata taas kerran suu vaahdossa Pentti Alangon ja Pirkko Kahilan kirjasta Ukonhattu ja ahkeraliisa: perinteiset koriste- ja hyötykasvit*, joka on maatiaiskasveista ja niiden historiasta kiinnostuneen kotiraamattu. Se on niitä silmää ja mieltä hiveleviä kirjoja, joita selaa himokkaasti kerta toisensa jälkeen, kunnes ne osaa melkein ulkoa. Lukekaa, ihmiset, ja nähkää valo!

Kun nyt suosittelemaan äidyttiin, suositeltakoon myös Liperin Myllyn luomukaurahiutaleita. Olen etsinyt etsimästä päästyäni karhean rouhakkaita, purutuntumaltaan jämäköitä jättihiutaleita, jollaisista ainakin Venäjällä haudutellaan maailman parasta kaurapuuroa. Vihdoinkin niitä löytyi. Mikropuuroa tehdessä aikaa saa varata pari minuuttia tavallista enemmän, mutta lopputulos on taivahainen akanoineen kaikkineen.

Hiutaleita pakkaa ja myy ainakin Eloeväs-luomukauppa Joensuun kauppahallissa, mutta ehkä niitä löytyy muualtakin. Pussi on tavallinen, valkoinen paperipussi, jossa on käsin kirjoitetut tekstit, joten kovin suurisuuntaisesta jakelusta ei taida olla kyse.

*Sen "sisarkirja" on Palavarakkaus ja särkynytsydän, josta on - ahaa! - näemmä ilmestynyt uusi painos vuonna 2005.

Ei kommentteja: