tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Reissaamisen arvoinen

Keskiaikainen vastine Kennedyn salamurhalle...

Sunnuntaina Pagistaanin kaksijalkainen kansa päätti uusia toissavuotisen tempauksen ja siirtyä Mississippin suistoista 1400-luvun Turkuun. Samalla pystyttiin tarjoamaan bluesvieraalle paluukyyti kotiin.

Pistäytyminen keskiaikaisilla markkinoilla oli tälläkin kertaa kolmen tunnin reissaamisen arvoinen. Järjestelyjä oli entisestään fiilattu niin, että tunnelma oli viimeisen päivän suuresta väkimäärästä huolimatta jotakuinkin särötön. Yksityiskohdat sen tekevät! Metrilakukojut puuttuivat edelleen, ja muikeansinisten bajamajojen eteen oli pystytetty puuaita riu'ulle opastavine kyltteineen.

Vuoteen 1412 sijoitettu näytelmä oli niin ikään kiitettävä suoritus, johon yleisö vedettiin luontevasti mukaan ilman interaktiivisiin yritelmiin usein liittyvää vaivaannuttavuutta. Allekirjoittanutta ilahdutti niin ikään se, että ilmeisen huolella laaditussa käsikirjoituksessa fantasia lepäsi vankalla faktapohjalla.

...ja sen aikakaudesta riippumaton seuraus. Tällä kertaa henki lähti pormestarilta.

Päällimmäiseksi vaikutelmaksi jäi yhteisen tekemisen ilo, josta puuttui rahastuksen kirpeä sivumaku. Maksullista ohjelmaa ja monenlaista henkeen sopivaa ostettavaa oli toki tarjolla, mutta tunnelmaan pääsi täysipainoisesti mukaan maksamatta senttiäkään.

Vaan niinpä kävi, että hankkimatta jäivät tälläkin kertaa sekä hullun paperit että kahden käden miekka.

Ei kommentteja: