lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Konstit

Vuorikiipeilijältä löytyvät konstit pakkaspäivän juoksulenkille. Nenä pysyy lämpimänä, ja lisäbonuksena venäläissponsorin fleeceburkha piristää vastaantulijoiden päivää.

Viis kylmyydestä, aurinko paistoi koko päivän - ja kyllä, se lämmittikin jo.

4 kommenttia:

Dyro kirjoitti...

Juuri tätä meinasin kysyä, siis miten lämpimänä lenkillä pysyä.

Onko olemassa erityisiä talvilenkkareita, vai pitääkö juosta varpaat jäässä tavallisissa lenkkareissa? Mitä päällimmäiseksi kerrokseksi?

Kati Parppei kirjoitti...

Jaa-a. Kai se on jokaisen kokeiltava, mikä toimii juuri omalla kohdalla.

Jotkut tykkäävät talvilenkkareista, minä ja tuo kuvan juoksukaverini olemme pärjäilleet tavallisilla ympäri vuoden. Eivät ole juostessa varpaat palelleet, eikä nastoituksen puutekaan ole haitannut - mutta se lienee makuasia. Kovalla pakkasella laitan sukiksi villaiset, ohuet vaellussukat ja hyvin pärjää.

Päällimmäisenä kerroksena olen niin juostessa kuin hiihtäessäkin pitänyt monikäyttöistä, hengittävää ja tuulenpitävää kuoriasua, joka on kevyt ja jota voi sitten topata tarpeen mukaan. Pienellä pakkasella alla ovat riittäneet pitkähihainen ja -lahkeinen urheilualusasu, ehkä viidestätoista pakkasasteesta eteenpäin olen käyttänyt ohutta fleece-väliasua lisänä. Hyvin on toiminut, ei ole tullut liian kuuma eikä kylmä.

Marjut kirjoitti...

Hieno! Mistä noita saa? Mitä luulet, kuinkahan silmälasipäisen käy tuommoista käyttäessä, ja kostuuko tuo nenäkappale?

Kati Parppei kirjoitti...

Heh, en tiedä, saako noita urheiluliikkeistä. Kuvassa oleva kappale on kuulemma erään venäläisfirman tuotos (olikohan nimi Bask?) ja saatu sponsoriapuna parin vuoden takaista Kiinan kiipeilyreissua varten.

Kuulemma verme kostuu jonkin verran, mutta fleecessähän kosteus siirtyy pintaan, eli ei kastele kangasta läpikotaisin. Silmälasit varmaan huurtuvat, mutta huurtuisivathan ne joka tapauksessa.

Luulisi kyllä, että tuollaisilla olisi kysyntää laajemminkin meikäläisessä ilmastossa :)!