maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Leipää ja sirkushuveja

Noustaanpa vaihteeksi sielun mustista syvyyksistä materian valonvälkkeisiin pintavesiin. Taisin äkätä tämän kiertävän kyselyn ensiksi Kuluttavasta elämästä. Tehtävänannossa piti luetella 5-10 tuotetta, joita kotoa löytyy aina. Mukaan toivottiin liitettävän perusteet ja mahdolliset tuotemerkit.

Julkisesti siis ilmoitettakoon, että Pagistaanin ravintokeskuksesta löytyy vähintään seuraavia:

Porkkanoita. Niitä syödään ahkerasti sellaisenaan ja pilkotaan moniin ruokiin. Merkillä ei ole väliä, mieluiten toki itse kasvatettuja (kesällä) tai muuten edullisia (talvella).

Maitorahkaa. Proteiinia ja kalsiumia samassa paketissa. Yleensä varannot tulee täydennettyä Lidlistä, koska siellä rahka on halvinta. Jos mainittuun kauppaan ei ole muuta asiaa, kakkosvaihtoehtoja ovat Ehrmannin tai Pirkan rahka.

Kaurahiutaleita. Pagistaanissa pidetään kaurapuurosta kuin hullu puurosta (ihan oikeasti). Merkki on Elovena Plus, joka taitaa olla markkinoiden kalleimpia. Mutta sallittakoon senttiä venyttävälle humanistillekin pienet yltiöpäisyydet.

(Muita vakiovarusteita ovat muun muassa tomaattimurska, spelttijauhot, thai-chilikastike, oliivit, omenat, hapankorput ja rasvaton HYLA-maito. Toivottoman tylsää ja terveellistä! Kasvaako katu-uskottavuuteni, jos kerron, että myös punaviiniä taitaa talosta löytyä aina? Sitäkin tosin nautiskellaan lähinnä seurassa viikonloppuisin lasillinen tai pari, joten se siitä.)

Kylpyhuoneen puolella ollaan merkkiuskollisia vain tämän pyhän kolminaisuuden osalta:

Humektan. Apteekin kevyt perusvoide, vuosien myötä
hyväksi havaittu.

The Body Shopin meikkipuuteri. Laiskan tällääjän helppo valinta. Myös muu henkilökohtainen esteettistämisarsenaalini - suppeahko sellainen - on saman valmistajan tekosia alla mainittua poikkeusta lukuun ottamatta (toimintaperiaatteiltaan suhteellisen eettisenä pitämäni Body Shopin myynti "olet sen arvoinen"-L'Orealille vetää kyllä hieman mietteliääksi).

Kanebon 38 asteen ripsiväri. Kallista, mutta hyvää. Lähtee pois vähintään 38-asteisella vedellä, eli ei muutu goottisotamaalaukseksi sateessa eikä toisaalta vaadi meikinpoistoaineilla tuhraamista.

6 kommenttia:

-t kirjoitti...

Kanebon 38 on kyllä loistava keksintö! Samoin on K:n meikkipuuteri. Molempia löytyy, muttei ihan aina, täytyy tehdä syrjähyppyjä välillä.

Kati Parppei kirjoitti...

Minäkin olen jonkin kerran hypistellyt Kanebon meikkipuuteria, mutten ole vielä raaskinut ostaa. Hyväksihän tuota on kehuttu...

Anonyymi kirjoitti...

"toimintaperiaatteiltaan suhteellisen eettisenä pitämäni Body Shopin myynti 'olet sen arvoinen'-L'Orealille vetää kyllä hieman mietteliääksi"

Siis älä muuta virka! Okei, kysehän on "vain meikkifirmasta", joten ei mun maailma tähän kaadu... mutta silti! Tämän jälkeen on ihan sama, missä firmassa asioi - ymmärrät, mitä tarkoitan. Olen Body Shopissa käydessäni saanut antaa itselleni "hyvä ihminen" -pisteitä. L'Oreal ei siihen pysty. ;D

ainailona kirjoitti...

Lidlin puolen kilon rahkamötikkä peittoaa kyllä hinnassa kaikki muut! Lisäksi se on erinomainen perusmitta; sekaan kun lätkäisee tetrallisen Flora Vanillaa ja pussillisen mustikoita pakkasesta, niin jo vain syntyy mainio rahkaherkku. Noh, ehkä hippasen sokeria vielä;)

Kati Parppei kirjoitti...

Päivi, jep!

Täällä rahkaa syödään yleensä omenaraasteen tai appelsiinipalojen kanssa. Pakastemustikoista, banaanista, rahkasta ja lorauksesta jogurttia syntyy puolestaan sauvasekoittimella herkullinen lieju. Hienosti sanottuna smoothie, kai.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä Kanebon ripsarista! Kun viimeksi ostin sitä, myyjä ainakin väitti, että kaikki Kanebon tuotteet valmistetaan ilman eläinkokeita (vaikka niin kai nykyisin aika monet voi väittää, koska ovat jo testanneet perusraaka-aineet aikoinaan eläimillä). Muuten olenkin kosmetiikassa varsin epäuskollinen kuluttaja, joskin käytän (tai olen tähän mennessä käyttänyt) paljon Body Shoppia.

Omakin listani täyttyi melkein kokonaan ruoka-aineista, vaikkei se kai (?) ollut tämän meemin perusidea... No, mieheni on tunnetusti sitä mieltä, että ajattelen aina ruokaa.