torstaina, marraskuuta 01, 2007

Poliittinen turvapaikka

Pagistaan on myöntänyt ensimmäisen poliittisen turvapaikan. Sen sai norjalainen Bamse, jota uhattiin kuolemantuomiolla ja kidutuksella.

Bamse jäi matkasta - kyseessä saattoi olla myös tahallinen loikkaus - Pagistaaniin hyvissä suhteissa olevan Rumbalandian edustajiston diplomaattisella vierailulla. Asianmukaista maahanpalautusta tarjottaessa mainitun valtion emohallitsija ilmoitti, ettei karhuista ole maassa pulaa, ja että kansalainen Bamsen voi luovuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta edustavan Rocky "Rubber Chicken Killerin" käsittelyyn. Ehdotuksen poikkeuksellisen julmuuden vuoksi Pagistaanin maahanmuuttovirasto myönsi turvapaikan erityisluvalla ilman asianmukaista hakemusta liitteineen. Myös henkilöllisyyden muuttamista harkittiin, mutta se todettiin tarpeettomaksi.

Maahanmuuttajan kotouttaminen on edennyt hyvin, joskin suomen kielen oppiminen on hidasta. Taipumus velttouteen saattaa niin ikään haitata tulevia työllistämissuunnitelmia.

6 kommenttia:

Paivi H-K kirjoitti...

"suomen kielen oppiminen on hidasta"

Joo, ja mistähän johtunee? Kuvasta päätellen vääränkielisten (vrt. oikeauskoinen) kirjojen välissä. Kaivahan jotain perisuomalaista tahi jopa impivaaralaista matskua Bamsen selkänojaksi ja johan alkaa hyyvä soomi luistaa. ;)

Kati Parppei kirjoitti...

Aivan, Päivi, oivallinen havainto kerrassaan! Enpä tullut ajatelleeksikaan, että Bamsen päivittäinen altistuminen useille kielille hämmentää lahjakkaankin karhun. Lupaan korjata asian! Auttaisikohan istuminen Aleksis Kiven ja Väinö Linnan välissä?

Anonyymi kirjoitti...

:D

"Asianmukaista maahanpalautusta tarjottaessa mainitun valtion emohallitsija ilmoitti, ettei karhuista ole maassa pulaa, ja että kansalainen Bamsen voi luovuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta edustavan Rocky "Rubber Chicken Killerin" käsittelyyn. Ehdotuksen poikkeuksellisen julmuuden vuoksi Pagistaanin maahanmuuttovirasto myönsi turvapaikan erityisluvalla ilman asianmukaista hakemusta liitteineen."

Pagistaanin ja Rumbalandian hyvien välien uskossa oletti Rumbalandian emohallitsija, että Bamse saa Pagistaanista hyvän turvapaikan ja häntä varjellaan Rockyn kidutukselta, mitä ei voi vielä lukea tahalliseksi, koska koirakoulutus ei ole vielä saatettu päätökseensä. Bamselle ei retuutukseen altistuminen ole uusi juttu ottaen huomioon Rumbalandian nuorimman edustuksen ja tämän käsittelyyn joutumisen. Velttous on tosin pääasiassa synnynnäistä nallen rodusta päätellen joten sille ei liene paljon tehtävissä..

Rumbalandia kiittää suvaitsevaisesta ja suojelevasta maahanmuuttajan kohtelusta ja tehdyistä hankkeista tämän integroitumisen hyväksi. Velttous kuriin sivistävien opusten välissä!

Kati Parppei kirjoitti...

Pagistaan kiittää viestistä ja ilmoittaa Rumbalandialle, että huolimatta epäilyksistä viimeksi mainitun aikeista loukata kansainvälisiä karhuoikeuksia, diplomaattiset suhteet eivät ole viilentyneet vähääkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa vaan mieleeni, että eikös ollut puhetta adoptioluvista, joista jopa jossain Pagistaanissa olisi kirjallistakin vahvistusta? Turvapaikkahakemus ei liene tarpeen koska kyseiset luvat on jo myönnetty.

:)

Kati Parppei kirjoitti...

Hehe, joo - mutta turvapaikan myöntämisestä saatiin revittyä vielä halpaa lisähupia :D!