sunnuntaina, elokuuta 19, 2007

Mongozo

Vaikka Pagistaanissa vältetäänkin mainostamista, poikkeus tehdään, jos syy on hyvä.

Nyt on.

Allekirjoittanut ei ole mikään oluen ystävä (Guinness silloin tällöin tekee poikkeuksen), mutta omatekoisten hampurilaisten särpimenä lauantai-iltana nautittu reilun kaupan banaaniolut laajensi oluen käsitettä aiempaa herkullisempaan suuntaan. Pienperheemme perinteisempää ohrajuomaa suosiva osapuolikaan ei lasiin sylkenyt, vaikka aluksi yhdistelmää kummeksuikin.

Aidolla banaanilla höystetyssä Mongozossa hedelmän maku on mallasta vahvempi, joten muutkin kaljaa kaihtavat saattavat yllättyä iloisesti. Imelää tai esanssisen makuista ei juoma kuitenkaan ole.

- - -

Banaanioluestako johtunee, mutta sunnuntain kiipeilyretki oli niitä reissuja, joista ei ole juuri jälkipolville kertomista. Kun saman polven nylkee kahdesti terävärosoiseen kallioon koettaessaan könytä kiperän kohdan yli, jättää kolmannen yrityskerran suosiolla tuonnemmaksi - tai taitavammilleen.

Pagistaan julistaa shortsikauden täten päättyneeksi, vaikka runsaslukuisten raapamien herkkä verenpuna yhdistettynä mustelmien tummanviolettiin onkin lähestulkoon esteettinen näky.

Ei kommentteja: