torstaina, elokuuta 16, 2007

Pieni Päärynä

Väsyksissä ja hellepäissään sohvalla ideoitua: ihmisen kokoiset, sympaattiset, monenlaisia palveluita ja yksinomaan tarpeellisia tavaroita tarjoavat kauppakeskukset Pieni Päärynä ja Viulu.

Mikä muuten naisten syysmuotia vaivaa? Muodottomia kolttuja ja käytössä virahtaneiden äitiysvaatteiden näköisiä paidanlurppanoita, joita ymmärtääkseni tunikoiksi kutsutaan. Onko kyseessä jälleen vaatesuunnittelijoiden kollektiivinen källi*, jolle muotinäytösten jatkoilla räkätetään niin, että valkoviini lasista läikkyy?

*Vrt. ilmiö nimeltä talvicaprit, joita muun muassa Virkanaisen muistelen hyvästä syystä hämmästelleen.

3 kommenttia:

KK kirjoitti...

Sama ilmiö koskee kokemukseni mukaan myös aikuisten miesten ja nuorten tyttöjen muotia. Mistään ei saa enää yksinkertaisia, laadukkaita, hyvinistuvia ja kestäviä perusvaatteita. Sen sijaan ryppyistä, suttuista, erilaisin logoin varustettua riepua kauppakeskusten ketjutetut liikkeet ovat pullollaan. Hyvää, kuosinsa säilyttävää vaatetta ei kerta kaikkiaan saa mistään, ellei sitten halua tonnin puseroa. Eli jonkinlainen kartelli näillä vaateketjuilla on pakko olla.

Marjut kirjoitti...

Naisten syysmuotihan suhtautuu kerrankin ystävällisesti niihin naisiin, jotka ovat viettäneet kesää grillimakkaroita ja kermajäätelöä kiskoen. :-)

Minulta sen sijaan on jo muutama kysynyt että olenko raskaana siellä kauhtanoiden alla. En!

Kati Parppei kirjoitti...

Karri, samaa olen kiroillut jo vuosikaudet. Käyttövaatteita ei yksinkertaisesti tehdä kestämään paria kuukautta pidempään - ellei sitten tosiaan halua maksaa satoja euroja perusvaatteesta (ja vaikka haluaisi, ei ehkä pysty). Ilmeisesti talouskasvun katsotaan edellyttävän, että ihmiset kippaavat vaatekomeronsa sisällön kaatopaikalle muutaman kerran vuodessa - kun kirpparillekaan ei nyppyyntyneistä ja venyneistä rytkyistä enää ole? Ärh.

Marjut, sinäpä sen sanoit. Itsekin tuumailin vaaterekkejä tutkaillessani, että jollen ole raskaana, en erityisemmin halua näyttää siltä, kuin olisin :).