perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Keväisin


Keväisin sitä kaipaa pihaa, jota haravoida hiljakseen. Pihaa, jossa voisi ruoputtaa varovasti esiin sipulikasvien piipat ja pionien punaiset nyrkit; tarkkailla, mitä nousee ja mistä, hämmästyä kerta toisensa jälkeen, kun vihreää on aina enemmän kuin eilen.

Onneksi ihmetellä voi ilman pihaakin.

- - -

Monien muiden tavoin allekirjoittanut ihmettelee myös sitä, voiko huippuyliopiston todella noin vain perustaa. Silläkö se on hyvä?

Rahalla toki saa ja hevoisella pääsee, mutta silti.

5 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Olen miettinyt ihan samaa. Varsinkin yliopistomaailman sisältä hanke ja se kuinka siitä puhutaan, vaikuttaa enemmän kuin absurdilta. Olen koko ajan kuvitellut, että tieteen parissa "huippu" määritellään kunkin tieteenalan itsensä sisältä, alan omin kriteerein.

Ikävä juttu, ellei näin ole. Se asettaisi kaiken sen, mitä työkseni teen, entistä arveluttavampaan valoon.

Kafkakoski kirjoitti...

Anteeksi tyhmä kysymys, mutta olen ilmeisesti missannut jotakin. Mikä tuo huippuyliopistojuttu oikein on?

Terveisin: Tietämätön Barcelonasta

Anonyymi kirjoitti...

Piha ja kevät tietää valitettavasti myös muurahaisia, muurahaisia ja muurahaisia. Muutin perässäsi Tampereelta Espoon kylkeen, oman pihan ääreen, ja jouduin etsimään viimekeväisiä muurahaisten luomuterminointivinkkejäsi.

Toivottavasti tämä kommentti keventää vähän kaihoasi. ;)

Laura

pagisija kirjoitti...

Veera, nimenomaan. Samaten innoittuneet puheet luovuudesta ja innovaatioista lähinnä naurattavat, kun niitä pidetään euronkuvat silmissä. En haluaisi kyynistyä, mutta joltisenkin ristiriitaisissa tuottavuus- ja laatupaineissa itsekin rimpuilevana sitä on vaikea tyystin välttää.

Kafkakoski, tuo huippuyliopistohanke - jolle uusi hallitus ymmärtääkseni näyttää vihreää valoa - tarkoittaa Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun yhdistämistä kokonaisuudeksi, joka on korskeasti nimetty huippuyliopistoksi. Etenkin jälkimmäisen henkilökunta ja opiskelijat ovat vastustaneet ajatusta.

Laura, kovasti tervetuloa etelään ja onnea kamppailuun elintilasta. Toivottavasti sinun asuinkumppanisi uskovat vähemmällä kuin minun. Muurahaiset ovat kyllä mukavia, mutteivät kymmenittäin tiskipöydällä :/.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tuosta "huippu"yliopistohuumasta: kun nyt Uudessa Yhdentyneessä Euroopassa ollaan, niin kaikki valo tulee Saksasta, taas kerran.

Olisiko tällainen malli meidän innovaattoreilla mielessä:

http://lists.topica.com/lists/waldorf-critics/read/message.html?mid=1720932702&sort=d&start=37240