keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Lentäjä

Sain vihdoin käytyä eräässä intiimihkössä rutiinitarkastuksessa laboratoriolähetteen pyörittyä kuukausitolkulla työpöydälläni. Kysyessäni, onko tuloksia tiedusteltava lähetteen antajalta, hoitaja totesi kyseisen lääkärin tekevän heille vain sijaisuuksia, kun muilta töiltään ehtii.
- Hän on nimittäin toiselta ammatiltaan lentäjä.

Mistäpä sitä tietää, leikkaako hiukseni ydinfyysikko tai rokottaako rovasti koirani. Vienkö tietokoneeni korjattavaksi ravintolakokille? Onko fysioterapeuttini automekaanikko?

Siivoaako muutaman vuoden päästä toimistoasi yleisestä historiasta väitellyt filosofian tohtori?

8 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Puhumattakaan siitä, että missä tahansa asiakasrajapinnassa asioidessasi voit kohdata täysverisen bloggaajan...

Kati Parppei kirjoitti...

Huh, pelottava ajatus!

sokea kana kirjoitti...

Näinhän tämä työvoimapulan uhkakin poistuu: ei tarvita puolalaista putkimiestä, kun libristi voi hoitaa homman.

Dyro kirjoitti...

Niin, ja tällöin hänestä tulee
exlibristi, oli putkitutkintoa tai ei.

Veloena kirjoitti...

Ohhoo, niinpä niin. Vähänkö olin revetä töissä viime viikolla, kun yksi asiakas alkoi simputtaa ja kysyi, osaanko edes lukea ja "kuule kyllä lukio olisi kannattanut käydä" (ties miestä hän päätteli, etten ollut käynyt - siitä ehkä, että sanoin, etten lue dekkareita?). En viitsinyt vastata mitään, naureskelinpa vain partaani, mitä he olisivat tuumanneet, jos olisin kertonut normaalisti tekeväni kustannustoimittajan hommia.

Jos nyt olisivat uskoneet sitä. Jotenkin tuo paikoillaanseisominen sisätiloissa synnytti työkavereille taas sen illuusion, että minun täytyy olla kymmenen vuotta nuorempi kuin olen, eli "opiskeletko sinä jo jotakin?" ja "Mitä olet ajatellut alkaa opiskella?"

Lauantaimakkaraihonaamioita odotellessa... huuoh.

Kati Parppei kirjoitti...

"Niin, ja tällöin hänestä tulee
exlibristi, oli putkitutkintoa tai ei."

Buahhh!

Veloena, ilmeisesti työnkuvaasi kuuluu mitä kirjavimman asiakasjoukon palveleminen hymyssä suin - minun on oikeasti vaikea kuvitella, millaisella maailmankuvalla on varustettu ihminen, joka katsoo asiakseen laukoa moista ventovieraille kanssaeläjille.

No, ehkä hänellä oli tavallista pahempi stressi tulevasta hyvän tahdon juhlasta.

Helena kirjoitti...

Vai lentäjä tietää ja tuntee naisten intiimihuollon. Onpas uutinen.

On siinä mennyt henkilöltä aika iso osa elämästä opiskeluihin, kun lääkäriksi luetaan kai väh.7 vuotta eikä lentäjäksikään ihan kirjekurssilla pätevöidytä.

Kati Parppei kirjoitti...

Hih, en oikein tiennyt, ollako huvittunut vai epämääräisen närkästynyt asiasta. Kai tuo närkästymisen vaihtoehto liittyi jotenkin epämääräiseen poissulkevan lääkäriyden ajatukseen: omaan persoonaan kajoavan lääkärin olettaa todella olevan lääkäri, ei esimerkiksi lentäjä. Ihan kuin olisi asiakkaana tai potilaana tullut petetyksi, vaikkei tietysti olekaan; vaikka henkilö voikin olla molempia asiantuntijuuden kyseenalaistumatta. En osaa tuntemustani tämän paremmin selittää.

Tuota koulutuksen määrää minäkin ihmettelin.