tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Ennusmerkit ovat hyvät

Helsingin Sanomissa kerrottiin, että Lempäälän Ideapark on vastoin odotuksia hyödyttänyt myös lähiseudun yrittäjiä. Silmään pisti tämä lausunto:

"Hämeenlinnassa oli tyhjiä liiketiloja vielä pari vuotta sitten, mutta nyt liikepaikkoihin on jo usean yrittäjän jono. 'Kun kirppikset väistyvät keskustasta, ennusmerkit ovat hyvät', Ari Räsänen Kehityskeskus Hämeestä sanoo."

Kyllähän minä ymmärrän, mistä tuossa on kyse, mutta kummastelen kovasti ajatusta, että kirppikset eivät elinvoimaiseen kaupunkikeskustaan kuuluisi.

Voi meidän jakomielistä yhteiskuntaamme ja sen kehittäjiä: eläkää ekologisesti ja kierrättäkää, kylläkyllä, kunhan ostatte tauotta uutta tavaraa ja viette rahanne oikeisiin liikkeisiin talouskasvun pitämiseksi hyvässä nosteessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äh. Minulle tärkeimpiä kohteita Hämeenlinnan keskustassa ovat juuri kirppikset, muusta liiketoiminnasta en paria käsityöliikettä lukuunottamatta niin tiedäkään. Toivottavasti edes muutama kirppiksistä säilyisi, muuten menee ihan vaan torikahvitteluksi mun vierailut.

Vii

Kati Parppei kirjoitti...

Niin... mietin myös niitä, joille kirpparit ovat taloudellisesti ainoa tai ainakin lähes ainoa vaihtoehto hankkia vaikkapa vaatteita. Heillä tuskin on autoakaan, jolla pääsisi sinne teollisuusalueen laitamille siirretylle kirppikselle, jonne bussitkaan eivät kulje, koska teollisuusalueilla eivät juuri autottomat ihmiset asioi.