tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Tolloonnun

Viime päivinä mieleen on noussut kerran jos toisenkin legendaarisen piirtäjäneron Gary Larsonin erään piirroksen teksti: "Full moon, empty head." Kuvassa onttopäisen näköinen kaveri katsoa killittää kuuta typerä virne naamallaan. Se ei edes kuulu Larsonin parhaisiin, mutta vainoaa minua sitkeästi (tänään taitaa muuten ollakin täysikuu, että sikäli).

Lisättyäni vähitellen kierroksia väikkärin kanssa minulle on käynyt kuin ylikuormitetulle tietokoneelle: muisti ei riitä, joten suuri osa prosesseista tahmaa ja takkuilee jatkuvasti. Normaalioloissakin nolottava organisointikyvyttömyyteni nousee viidenteen potenssiin, kun kaikki ponnistukset on suunnattava urakan koossa pitämiseen ja eteenpäin viemiseen.

Niinpä joudun kohtelemaan itseäni kuin viisivuotiasta ja pitämään tiukasti kiinni päiväohjelmasta etenkin nyt, kun huomattavasti minua järjestelmällisempi asuinkumppani on poissa. Ruokailu-, ulkoilu- ja nukkumaanmenoajoista ei ole varaa tinkiä yhtään, tai tapahtuu kauheita. Samaten sotkut on siivottava, pyykit laskostettava, tiskit tiskattava ja laskut maksettava saman tien. Asioiden tietoinen lykkääminen on Pagistaanissa julistettu poikkeustilan vuoksi laittomaksi.

Kuupan kuormitusta lisää vielä se, että joudun iltaisin lukemaan hartiavoimin tenttiin (ne kulttuuriantropologian syventävät opinnot olisi voinut suorittaa alta pois aiemminkin, mutta minkäs teet).

Sitä ikään kuin luulisi, että opintojen myötä ymmärrys asioista kasvaisi ja hengen viljavainiot tuleentuisivat kullanhohtoisiksi akateemisen auringon lämmössä, mutta minulle taitaa tällä menolla käydä päin vastoin. Tolloonnun vielä entisestänikin. Ja jos oikein huonosti käy, päänsisäiset peltoni tuottavat pulskien tähkien sijaan silkkaa juolavehnää ja torajyviä.

- - -

Ensi perjantaina Juttutuvassa on muuten luvassa Folkswagenin taattua joensuulais-karjalais-venäläistä menoa. Pagistaan suosittelee lämpimästi, vaikka näillä näkymin näyttääkin siltä, että säiden salliessa allekirjoittanut karkaa kapakan sijaan koiraseurassa metsään lisämuistia lataamaan.

Ei kommentteja: