tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Oiva tilaisuus

Kuva-arkistojen pölyisistä uumenista: Mylläreiden Leo Sevets soolokeikalla Rääkkylän Kihauksessa vuonna 2000. Sittemmin imago on hieman muuttunut, kuten yhtyeen kotisivuilta näkyy.

Pagistaanissahan ei mainostamista harrasteta, mutta muistutettakoon nyt kuitenkin, että tänään Tampereen Klubilla on tarjolla Mylläreiden rouhakkaa folkrockia (folk-sanan viitatessa tässä tapauksessa kansanmusiikkiin, ei protestilauluihin). Karjalan-, suomen- ja venäjänkieltä suvereenisti yhdistelevän petroskoilaisyhtyeen keikka on nimittäin oiva tilaisuus päivittää käsitystään siitä, mitä kansanmusiikki nykypäivänä on.

Mylläreiden visiitti on osa monipäiväistä Pispalan Sottiisi-kansantanssitapahtumaa. Tosin hieman harmittaa, että jälleen kerran kiinnostava keikka osuu juuri arki-illaksi ja vieläpä myöhäiseksi sellaiseksi.

4 kommenttia:

-t kirjoitti...

Kesällä ei niin tule tehneeksi eroa arki- ja muiden iltojen välillä... Unirytmitkin ovat jo viikon lomailun jälkeen ihanasti rempallaan!

Mukavaa, että olet palautunut!

pagisija kirjoitti...

Moi Tee! Ei se niin tarkkaa noin yleensä olekaan. Mutta kun keikka on merkitty päättyväksi kahdelta aamulla, se alkaa todennäköisesti vasta puoliltaöin. Matkakin vielä painaa univelkoineen - ja huomenna pitäisi olla skarppina toimittajantöiden kanssa :/.

Noo, tuleehan noita, jos tämä jääkin välistä.

Duussi kirjoitti...

Oi Myllärit! Mainioista mainioin. Kaikki keikalle mars! :)

Viimeksi näin, kun olivat soittamassa äitini 50-vuotisjuhlissa. Kyllä pistettiin jalalla koreasti ja hymyilytti korviin asti koko illan!

Tosin Leo ei käsittääkseni enää ole kokoonpanossa mukana, jotain riitaa siinä taisi olla. Linnuissahan tuo ainakin nykyään lauleloo.

pagisija kirjoitti...

Ahaa, en olekaan seuraillut yhtyeen tekemisiä viime aikoina. Ainakin Sevetsillä ja Rinteellä oli kai joitakin vääntöjä, jolloin Rinne lähti ja Sevets jäi - mutta siitä taitaa olla jo jokunen vuosi aikaa?

Onpa se soundikin muuttunut aika lailla viime vuosien mittaan kokoonpanon eläessä. Ei toki huonompaan suuntaan, erilaiseksi vain.