perjantaina, joulukuuta 16, 2005

Kauneimmat ja kauheimmat

Adoration of the Magi; from Legenda Sanctorum Trium Regum, Modena 1490. Medieval Woodcuts Clipart.

Tämä löytyi Marjutilta ja Veeralta.

Kaunein joululaulu: Kirkkokuntiin kuulumattomaksi makuni on hämmentävän harras. Nautin kovasti klassisesta, keskiaikaisesta ja ortodoksisesta joulumusiikista. Varsinaisella joululaulupuolella suosikkini on jostain syystä "Come, All Ye Faithful" (olen muuten antanut itselleni kertoa, että laulu olisi alun perin ollut Oliver Cromwellin kannattajien poliittinen kannanotto ja muuttunut vasta myöhemmin hurskaaksi joululauluksi).

Surullisin joululaulu: Kumikamelin "Riston joulu" liippaa läheltä. Tehdäänhän siinä kissaparasta köyhän perheen joulukinkku ja kukkarossa kyykkii Matti. No, vakavasti puhuen "Sylvian joululaulu" on aika surullinen.

Päässä eniten soiva joululaulu: "Kun maass' on hanki". Se on ympäri vuoden yksi päänsisäisen jukeboxin kestohiteistä.

Ärsyttävin joululaulu: Kaikki teennäiset ja tekopirteät tonttuilurallatukset.

Eniten lapsena laulettu joululaulu: En tiedä eniten lauletusta, mutta mieleen on jäänyt "Tonttu", se kymmensäkeistöinen laulu, jossa pakkasyö on ja leiskuen Pohja loimuja viskoo. Siitä pidin kovasti. Muistan esittäneeni sitä jonkin kerran julkisestikin isän kitarasäestyksellä. En kyllä saa päähäni missä, ikää lienee ollut kymmenen pintaan. Onneksi tenavatähden urani päättyi siihen lukuun ottamatta joitakin kouluaikaisia tiernahenkilöperformansseja.

4 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Miten mä saatoin unohtaa Riston joulun!

Marjut kirjoitti...

Me esitettiin tuo tonttulaulu ekaluokalla joulujuhlassa. Muistan sen ikuisesti.

Aimo kirjoitti...

Kiitos, pollajukeboxi on ollutkin rikki koko aamun, kun en muistanut, että miten se Pohja loimujaan viskookaan ;o)

pagisija kirjoitti...

veera: jospa joskus jostain löytäisi sen sinkun, jonka toisella puolella on Riston ja toisella Jorman joulu. Keräilyharvinaisuus, kuulemma.

marjut & aimo: muisti on ihmeellinen asia ;).