perjantaina, joulukuuta 02, 2005

Vuoden turhake

Suomen Luonto-lehti valitsi vuoden turhakkeeksi kaupunkimaasturin. Tavalliseen kaupunki- ja maantieajoon tarkoitettujen, bensaa holtittomasti ryystävien maastoautojen myynti on vuoden alkupuolella kasvanut peräti 78 prosentilla viime vuoteen nähden. Suomessa körötellään siis vakaasti Yhdysvaltojen renkaanjäljissä.

Pagistaanista annetaan valinnalle raikuvat aplodit.

Muita ehdokkaita olivat muun muassa valmiit jääpalat, sähköinen hammaslanka, kynsilakankuivaaja ja sauvakävelijän talviharjoitteluun tarkoitettu, 2000 euroa maksava vempele.

- - -

Apropos kynsilakka. Tänään kaupan kassajonossa tuli tavalliseen tapaan silmäiltyä aikakauslehtien kansia. Näkökenttään osui naistenlehden "Suuri silakkatesti". Ajatus lensi jo huimiin sfääreihin, kun huomasin jättäneeni yhden tavun pois. Itämeren aarteiden sijaan lehdessä testataankin tuota feminiinisen kilpavarustelun asetyyppiä, jota allekirjoittanut ei ole koskaan oppinut käyttämään.

Voi pettymys.

10 kommenttia:

Saarni kirjoitti...

Kaupunkimaastureista lisätietoja löytyy myös seuraavilta sivuilta :)
http://www.junttiauto.com/

Timo Virta kirjoitti...

elä sie välitä! ei luomu-timokaan kynsiään lakkaa, hyvä jos leikkaa...

ruska kirjoitti...

Minäkään en osaa lakkaa levittää. Mutta en toisaalta osaa edes muotoilla kynsiäni sen näköisiksi, että niihin kannattaisi mitään katseenvangitsevaa lakkaa laitellakaan.

pagisija kirjoitti...

saarni: kävin ja huvituin :)

timo & ruska: juu, kun harrastuksina ovat olleet vuosikaudet muun muassa hevosenlannan mättäminen, risukoissa ryöhääminen, mullan tonkiminen ja kielisoitinten rämpytys, ei asianmukaiseen kynsienhoitoon ole tarvittu kuin ahkeraa leikkaamista. Näissä kynsissä lakka näyttäisi lähinnä surkuhupaisalta *huokaus*.

Mutta silakoita syön.

Veloena kirjoitti...

Mä aina välillä laitan toiveikkaasti lakkaa, enimmäkseen sinistä, mutta jo illan tullen se näyttää niin risoutuneelta, että alkaa vaan hihityttää.

Kosmetologiäitini ja -siskoni ovat ihan öönä, että mitenniin muka se ei säily siistinä.

emorumba kirjoitti...

Kälyn kanssa nauretaan aina, että mikä idis niitä varpaankynsiäkään on lakata, eritoten jos ison varpaan kynsi on muotoa telkkarinruutu, ja niitä pitää sivellä sivusuuntaan -hih!!

Päivi kirjoitti...

vuoden turhake? minä.

kynsilakka? en käytä. se kertakaikkiaan ei pysy mun kynsissä, ei vaikka ois aluslakka, värilakka, kuivatuslakka, lakkalakka... ARGH >:(

mutta kesällä mekon kanssa laitan vihreää kynsilakkaa ja yritän vakuuttaa (kenelle??) olevani nuori. kaikkihan on kiinni siitä, mihin vertaa...

Päivi - taas kirjoitti...

VARPAANKYNSIIN!! siis sitä vihreää lakkaa :)

PA kirjoitti...

Minä en kyllä ymmärrä, mitä turhaa on valmiissa jääpaloisa. Minusta tuo oli yksi mainioimmista jutuista, joita Amerikassa tapasin.

Voisi olettaa, että niiden jäädyttämiseen käytetyt suurpakastime ovat hyötysuhteeltaan parempia kuin kodeissa käytetyt, joten en oikein ymmärrä ekologia-aspektiakaan.

Ellei sitten huomattavia määriä jäitä pääse sulamaan, mutta tästä nyt luulisi jo markkinoiden pitävän huolen...

pagisija kirjoitti...

PA: Kai se riippuu siitä, minkälaisen tuotanto- ja pakkausprosessin päässä tuo valmis "tuote" on. Ymmärsin kyseisen turhake-ehdotuksen perusteluista, että jääpaloja tuodaan Suomeen Baltiasta. Hoh.