torstaina, joulukuuta 01, 2005

Komeronnurkka haussa

Istun kollegani ja hänen tyttöystävänsä kanssa yliopiston ruokalassa. Kello on vähän vaille kolmen, kun satun vilkaisemaan ulos.
- Näenkö oikein, vai joko tuolla hämärtää?
- Oikein näet.

"Meillähän on pimeys luonnonvarana", todetaan tänään Aamulehdessä. Kun maassa on lunta ja pakkasta ilmassa, kuten nyt, pitkä hämäräkin tuntuu mukavalta. Asiaankuuluvalta. Märkä, lauha pimeys sen sijaan painaa mielen matalaksi.

- - -

Kollegaani ja pitkäaikaista ystävääni on niin ikään onnistanut. Hänkin sai tutkijanpaikan, joskin joutui sen myötä vaihtamaan oppilaitosta. Molemmille olisi viran puolesta tarjolla myös työhuone, hänelle Turussa ja minulle Joensuussa. Vaan jos asuu Tampereella, työmatka käy pitkänlaiseksi.

Yritämmekin yhteisvoimin selvittää, huolisiko Tampereen yliopisto kahta irtolaista hoteisiinsa, vai ovatko kaikki komeronnurkat täynnä oman talon väkeä. Jos ovat, työhuonetta - vaikka jaettua - on etsittävä vapailta markkinoilta. Työtilan edut kodin nurkassa puurtamiseen nähden ovat aiempien kokemusten valossa kiistattomat, vaikka ajatus kahden vuokran maksamisesta kirveleekin. Edullisia vinkkejä otetaan vastaan!

Detail of a page from Horae, London (Pynson), about 1497. Medieval Woodcuts Clipart.

5 kommenttia:

emorumba kirjoitti...

Heii, pitkästä aikaa! En ole ehtinyt lukemaan saati kirjoittelemaan viime aikoina, mutta ymmärsinkö oikein, odottaako toivottu työ Joensuussa? Mikäli näin, lämpimät onnittelut!

Kaksi viikkoa vielä ja sitten Jojensuuhun. Toivottavasti nähdään. Tekstaroidaan lähempänä!

pagisija kirjoitti...

Moi pitkästä aikaa! Itse asiassa tuota valtakunnallista tutkijakoulua hallinnoi Karjalan tutkimuslaitos/Joensuun yliopisto, mutta itse väikkärinvääntö ei vaadi Joensuussa asumista (vaikka siellä olisikin tuo työtila odottamassa). Tuskinpa olen Pohjois-Karjalaan palaamassa ainakaan ihan lähivuosina ;).

En tiedä vielä, mihin joulunseutuna paikallistun. Yritän toki käydä Joensuussa jossain välissä, palataan ja toivottavasti tavataan!

Kafkakoski kirjoitti...

Ehkä olet jo miettinyt tätä ensimmäiseksi mieleeni tullutta vaihtoehtoa eli kirjastot. Olen aikanaan ollut kirjastossa töissä (en tosin Tampereella) ja siellä oli tarjolla tutkijanhuoneita. En tosin muista, olivatko ne aivan ilmaisia palveluita. Sinuna ainakin kysäisisin pääkirjastosta ennen vapailta markkinoilta hakua.

pagisija kirjoitti...

Jep, tarkoitus on kysyä sieltäkin. Itse asiassa pari vuotta sitten Joensuussa minulla oli vuokrattuna tutkijanhuone kirjastolta. Ongelmana olivat vain lyhyet vuokra-ajat, pitkät jonot ja kalliinpuoleinen vuokra.

Mutta kuten sanoin, siinä määrin se työtehoa ja vapaa-ajan laatua paransi, että kannatti.

-rii- kirjoitti...

Mulla on vähän sellainen käsitys, että TaY:lla kohta jo patterien välitkin ovat kansoitettuna, mutta toivottavasti olen väärässä. Onnea joka tapauksessa etsintään!