keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Vaihtokauppa

Kävin upean pakkaspäivän kunniaksi vaihtamassa pussillisen aaplussaa torttukahveihin. Tunnelma oli seesteinen: ihmiset hyvällä tuulella, kaunista joulumusiikkia sopivalla volyymilla.

Hoitaja muisteli viimevuotista tapaninpäivää ja kertoi tulevansa tänäkin vuonna mielellään pyhätöihin.
- Luovuttajia kävi enemmän kuin osattiin odottaa, mutta kenelläkään ei ollut kiire. Väki vaihtoi kahvin ääressä kuulumisia ja tapasi tuttuja. Ei se tuntunut työpäivältä ollenkaan.

Harmillista on, että Tampereen veripalvelutoimisto sijaitsee kovin syrjässä solmuisten yhteyksien takana. Monella jää varmasti lähtemättä vain siksi, että käyntiin saa varata niin paljon aikaa ruuhkineen tai bussinvaihtoineen.

- - -

Joskus säntillisellä kirjoitustyöläiselläkin on päiviä, jolloin kirjaimet hyppelevät kurittomasti kuin keskiaikainen rahvas Väärän kuninkaan karnevaaleissa. Niinpä ruokakaupassa myytiin vaihteeksi Pirkan piestyjä porkkanoita. Bussin kyljessä rinnakkaislääkkeitä mainostava ParaNova vääntyi pakkasen vuoksi vettä valuvissa silmissä ParaNoiaksi. Miksipä ei?

("Paranoia ja piestyt porkkanat" kuulostaa aivan punkbändiltä.)

2 kommenttia:

Herkku kirjoitti...

Voi porkkanaparat! :D

Joku aloitteleva punk-yhtye tulisi tuosta nimiehdotuksesta ikionnelliseksi, koska se todella on katu-uskottavan kuuloinen!

pagisija kirjoitti...

Jotenkin noin kai monet bändinnimet syntyvätkin, järjettömistä mielleyhtymistä ja sattumista ;).