keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Matalaksi

Paluu metsistä kaupunkiin näyttää tällä kertaa olevan tavallistakin tylympi.

Rappukäytävän seinälle on ilmestynyt uusia tiedotteita koskien Rautapihan kaivantohanketta eli tänä keväänä alkavia ykköskehän rakennustöitä. Kyllähän me olemme tienneet, että työmaa tulee ulottumaan lähestulkoon ikkunoidemme alle ja hyväksyneet tilanteen pitkin hampain. Koiraystävällisen, sopivan kokoisen ja edullisen vuokra-asunnon löytyminen kymmenen minuutin pyörämatkan päästä miehen työpaikasta oli kuitenkin onnenkantamoinen, kun asia puolitoista vuotta sitten tuli ajankohtaiseksi.

Mutta.

Tuoreessa tiedotteessa kerrotaan, että projekti alkaa puuston poistolla. Kartan tihrustelu ja maastoon lyödyt merkkikepit paljastivat karmean totuuden: koko pieni pihametsikkömme vedetään matalaksi. Kyllä. Juuri se rastaiden, oravien ja rusakoiden asuttama, kasvistoltaan yllättävän monipuolinen viherläiskä, jota olemme katselleet keittiön ikkunasta joka ainoa päivä huokaisten kerta toisensa jälkeen, miten paljon tuo pihanäkymä antaakaan.

Sitten alkavat räjäytys- ja louhintatyöt.

Entit taitavat olla ainoa toivomme.

9 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Entit?

Kati Parppei kirjoitti...

Jep. Eihän puita saa kaataa, ei ainakaan tekniikan ja siihen liittyvien, epäilyttävien suurhankkeiden tieltä:

http://kontu.info/wiki/Entit

Veera kirjoitti...

Minä symppaan. Tai empatieeraan.

Ja odotan, että ne "puupankissa komeiksi varttuneet" risut, jotka kotikadulleni on kaikkien ratikkakiskotöiden jälkeen, 1,5 vuotta sitten kaadettujen tilalle luvattu istuttaa, ilmestyisivät sinne mahdollisimman pian. Ei ole näkynyt, vaikka kiskotkin näyttävät olevan jo valmiit.

Toisaalta, kantakaupungissa kestää silkkaa kivierämaatakin kai paremmin kuin viheralueiden reunustamassa lähiössä, jonka yhtenä aamuna huomaa muuttuneen moottoritietyömaaksi.

Kati Parppei kirjoitti...

"Puupankissa komeiksi varttuneet", hih.

Meidän tapauksessamme onni on se, ettei asunto ole oma. Pois siis pääsee, jos tai kun tilanne käy sietämättömäksi. Eri asia sitten on, minne jurttamme siirrämme.

Päivi H-K kirjoitti...

Pääsiäinen meni jo ja edellinenkin ekskursio on tekemättä (Joensuun kauppahallin ympäri, muistatko?), mutta silti tohdin esittää (päästäis)noidiksi pukeutumista ja työmaan ympäri kiertämistä... 6 kertaa vastapäivään, vai miten se oli?

Veloena kirjoitti...

Sympatian aaltoja asunnosta, jonka valoaukot on tukittu ja jossa työskentely kuulostaa siltä kuin istuisi porattavan hampaan sisässä.

Kati Parppei kirjoitti...

Päivi, tarpeeksi noitamainen olemus ja esiintyminen saattaisivat ainakin karkottaa työmiehet huutaen pakosalle, joten yrittänyttä ei laiteta (mihin muuten "ei laiteta"?).

Veloena, huh, toivottavasti remppa edes valmistuu ennen kesää :P.

aimo sika kirjoitti...

Erityisen ikävältä kuulostavat yhdistettynä "tänä keväänä alkavat työt", "projekti alkaa puuston poistolla" ja "rastaiden asuttama metsikkö". Tuskin ovat rakennustoimiston Uruk-hai miettineet, kuinka käy pesien, joita ollaan kohta puoliin jo laittamassa :´-(.

Kati Parppei kirjoitti...

No, "lohdullista" kyllä, puiden kaataminen alkoi tänään tuossa toisella puolen tietä, joten luulen ja toivon urakan olevan ohi ennen pesintäaikaa.

Huoh.