Tyttöjen lukuopetusta Ghanassa. Kuva: Camfed. |
Kyseessä on Camfed, joka työskentelee köyhien afrikkalaistyttöjen kouluttamisen hyväksi. Mitä kaikenlaiseen "kehitysapuun" tulee, minusta naisten kouluttaminen on aina ollut likimain paras mahdollinen sijoitus sekä ympäristön, väestönkasvun rajoittamisen, terveyden, köyhyyden vähentämisen että inhimillisen pääoman kasvattamisen puolesta.
Lupauduin siis juoksemaan maaliskuussa Cambridgen puolimaratonin osana Camfed-joukkuetta. Edellisestä onkin jokunen vuosi aikaa...!
Jokainen juoksija pyrkii keräämään kampanjapottiin 250 puntaa eli vähän vaille 300 euroa, jotka käytetään maalaistyttöjen koulumaksuihin ja koulutarvikkeiden ja -asujen hankintaan Saharan eteläpuolisilla alueilla (Ghana, Malawi, Tansania, Sambia ja Zimbabwe). Kukin oppilas saa mahdollisuuden käydä nelivuotisen peruskoulun; erityistä huomiota kiinnitetään siihen, ettei koulusta pudota pois kesken kaiken. Sen jälkeen tyttöjä tuetaan jatkokoulutukseen hakeutumisessa.
Ohjelma on ollut menestyksekäs: sen kautta on saatu tuettua afrikkalaisnaisten kouluttautumista lääkäreiksi, sairaanhoitajiksi ja opettajiksi, samoin kuin talouden, oikeuden ja politiikan aloille. Moni naisista on jatkanut työskentelyä ruohonjuuritasolla oman yhteisönsä hyväksi.
Jos siis haluatte olla mukana tukemassa tärkeää asiaa luotettavan järjestön kautta, pistäytykää kampanjasivullani. Siellä voi tehdä kätevästi verkkolahjoituksen (valitettavasti sivut ovat vain englanniksi, mutta itse lahjoittaminen on helppoa).
Mikä hienointa, tässä projektissa pienelläkin summalla on suuri merkitys! Raha, joka länsimaalaiselle on kolikoita taskun pohjalta, vie Afrikassa koulutusasiaa pitkälle: jo muutamalla eurolla oppilas saa koulukirjat tai koulupuvun.
Puolestani pidän teidät aika ajoin ajan tasalla valmistautumisessani juoksuun sekä jaan uutisia siitä, missä Camfed-rintamalla mennään.
3 kommenttia:
Olen samaa mieltä. Koulutus on parhain tie koko yhteiskunnan kehittämiseen. Naisten kautta pystytään todellakin muuttamaan maailmaa. On käsittämätöntä, että yhä vieläkin suurimmassa osassa maailmaa - ei pelkästään Afrikan tai latinalaisen Amerikan maissa - vaan myös Euroopassa naisten koulutusta väheksytään. Täällä Saksassa vasta viimeisten kahden vuosikymmenen aikana naiset ovat lähteneet työelämään ja yhteiskunta on tarjonnut hoitopakan lapsille, että äidit pääsevät käyttämään hankkimaansa koulutusta hyväkseen. En silti kannata sitä ajatusmaailmaa, että kotiinjäävältä äidiltä tivataan syytä siihen miksi hän haluaa hoitaa lapsensa kotona. Se kun on jokaisen oma valinta eikä kenenkään valintoja saa latistaa, vaikka itse ne kyseenalaistaisikin.
Hei, lisäsin sinun blogisi omaan blogilistaani, ellei sinulla ole mitään sitä vastaan. Jos haluat, että poistan sen, ilmoita minulle niin otan linkin sivullesi pois omalta blogisivultani.Tintti
Kiva, pitääpä vierailla sinunkin blogissasi - tykkään aina, kun löytyy uutta luettavaa ja uusia blogituttuja! Päivittelen tuota omaakin listaani taas piakkoin, se on pahasti vanhentunut.
Lähetä kommentti