perjantaina, helmikuuta 01, 2013

Pyhän Edmundin raunioilla

Pistäydyin viime viikonloppuna Bury St Edmundsissa, joka on sympaattinen pikkukaupunki noin 40 minuutin junamatkan päässä Cambridgesta. Minua kiinnostivat ennen muuta kaupungin keskustassa sijaitsevat suuren benediktiiniluostarin rauniot. Pohjois-Englannissahan raunioita on tiheässä ja niillä tuli aikanaan vierailtua ahkerasti - asiaa auttoi mahdollisuus liikkua autolla - mutta täällä etelämpänä niiden eteen joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa.

Luostari perustettiin jo vuonna 633, mutta arvoon arvaamattomaan se alkoi nousta 900-luvun alussa. Tuolloin siitä tuli tanskalaisten tappaman saksikuningas Edmundin hautapaikka. Kuningas kohtasi loppunsa vuonna 869 - aikalaislähteet kuvailivat hänen olleen "täynnä nuolia kuin siili piikkejä", minkä lisäksi hänen päänsä leikattiin irti - ja tapahtuma tulkittiin marttyyrikuolemaksi kristinuskon puolesta.

Hautapaikka sieltä raportoiduine ihmeineen alkoi vetää pyhiinvaeltajia ja 1000-luvun alussa vanhan kilvoittelupaikan tilalle rakennettiin benediktiiniluostari. Seuraavat vuosisadat olivat vaiheikkaita käsittäen muun muassa kaupunkilaisten kapinoita varakasta luostaria kohtaan. Vuonna 1539 Bury St Edmundsin luostari lakkautettiin osana Henrik VIII:n masinoimaa luostarilaitoksen purkamista. Kaupunkilaiset käyttivät sen kiviä ja muita rakennustarpeita uusien asumusten rakentamiseen, mutta jäljelle jäivät rauniot, jotka osoittavat luostarin koon sen loiston päivinä.

Sitä, minne kuningas Edmundin jäännökset päätyivät, ei kukaan tiedä.

Alla olevasta kuvasta näkyy, että osa taloista rakennettiin kätevästi osaksi entisen luostarin länsimuuria. Hobitinkoloja etäisesti muistuttavat asunnot ovat vieläkin käytössä.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomio kaikille lainan hakijoita!!
Hei ,

Tarvitsetkolainaa? Oletko kiinnostunut saamaan tahansa lainaa? Vai oletko taloudellisesti huolissaan ? . Onko sinullavelkaa maksaa pois ? Annamme lainaa tahansa päinmaailmaa . Meidän lainan korot on 3% kumoaa kanssaneuvoteltavissa kesto sijainnista riippumatta tai luottokelpoisuuden . Saada lainaa tänään Ota meihin yhteyttä Yritys Sähköpostiosoite osoitteessa : klarabannyfinance@gmail.com

HUOM: antaa ulos vähintään 500,00 Yhdysvaltain dollaria / EURO enintään 50,000,000.00 Yhdysvaltain dollaria / euro jne. Laina Pyyntö on esitetty Yhdysvaltain dollareissa tai euro, sekä muuta käytettyä valuuttaa.

Kiinnostuneet lainan hakijoita ovat täyttäälainahakemuksen alla oleva lomake hyväksyttäväksi ..

( Lainanottajat TIEDOT )
Koko nimi : ......................
IKÄ .............................
SIVIILISÄÄTY ..................
Yhteystiedot Osoite : ................
Maa .........................
Valtion ........................
Puhelin : ..........................
Sähköposti : ..........................
Ammatti : .....................
Kuukausitulot : .........................
Uskonto : ..............................
Next of Kin : .......................
(Laina TIEDOT )
Määrä tarvitaan Laina : ..........
Laina Kesto : ..................
Collateral : .....................
Oletko hakenutlainaa ennen ? .....................
Mode takaisinmaksu : kuukausittain tai vuosittain ? ...............
Puhutko tai kuulla Englanti ? ...........................................

Kiitämme odotamme nopeaa reagointia

Ystävällisin terveisin .
Klara Banny

Yhteystiedot : klarabannyfinance@gmail.com : teidän laina tänään , olemme palveluksessanne .
Tarvitset lainaa ? Get Back Fast For Processment .

Unknown kirjoitti...

Hei,

Tarvitsetko miellyttävän lainan? Tarjoamme edullisen 3% korkolainan paikallisille ja kansainvälisille lainanottajille. Olemme sertifioituja, luotettavia, luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia ja työskentelemme yhdessä. annamme pitkäaikaisen lainan enintään 2–50 vuotta.

Tarvitsetko suoraa, helppoa ja kohtuuhintaista lainaa velan maksamiseen, yrityksen perustamiseen tai muusta syystä? Jos näin on, ota meihin yhteyttä lainahakemuksestasi.

Tämä tarjous koskee vakavia ihmisiä.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut,
Sähköposti: easyloanfirm2020@gmail.com


Olemme sertifioituja,
luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen.

Parhain terveisin,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com



3% Yksinkertainen ja edullinen lainan tarjous