tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Riippumaton tutkija

Sanojen ihmeellinen maailma tuottaa loputtomasti valopilkkuja Pagistaanin arkeen. Iltana muutamana kotisohvalla koettiin suhteettoman riehakkaita hetkiä, kun Myanmarin mielenosoitusten tiimoilta uutisissa oli haastateltavana riippumaton tutkija. Eilen taas pantiin ilolla merkille, että sulkapallo - siis peliväline - on englanniksi shuttlecock. Sukkulakukko!

Ei siihen paljoa tarvita.

Sen sijaan sohvalla puhkuttiin epäuskoista tuohtumusta, kun uutisissa kerrottiin kauppojen ryhtyneen käyttämään tuoksulaitteita, jotka tupsuttavat ilmaan ostohaluja lisääviä hajuja. Moinen vilunkipeli ei sinällään yllätä, mutta se, että kauppiaat kertoivat siitä ilman häpeän häivääkään oli jo liian paksua. Omilla nimillään ja naamoillaan he kehua retostivat, miten hedelmäosastolla tuoksuu appelsiiniaromi ja leipäosastolla pullauute. Ja kauppa käy.

Vähemmästäkin katoaa se viimeinen uskonripe ihmisen perimmäiseen hyvyyteen.

7 kommenttia:

Rappiotäti kirjoitti...

Riippumaton tutkija, aivan loistavaa:-)

Ellinoora kirjoitti...

Ihmisen perimmäinen hyvyys ei ole kadonnut, se vain ei ole kaupan, tuumailen..

Mari Koo kirjoitti...

Tuoksuihin ja myyntiin liittyen joskus olin tällaisen linkin laittanut talteen.

Kati Parppei kirjoitti...

Rappiotäti: kaikkea kai pitää tutkia ;).

Ellinoora: niinpä se taitaa olla. Toivottavasti onkin.

Mari: harmillista kyllä, linkki ei toiminut - pitääpä yrittää myöhemmin uudelleen, jos häiriö oli tilapäinen..

Päivi kirjoitti...

Marin linkkiä tutkimatta (siis jos vaikka sisältää just samaa asiaa) pohdin, että mitähän noista tuoksuista voi seurata tuoksuallergiasta kärsiville..? Muistaakseni uutisessa myönnettiin, että joillekin ne voivat aiheuttaa ongelmia; olivatkohan juuri tuoksuallergiset kyseessä.

jPekka kirjoitti...

Eipä tuo tuoksuttelu uutta ole: asuntoaan myyville on vinkattu jo toistakymmentä vuotta, että kannattaa leipoa pullaa ennen esittelyä niin, että huoneistossa leijailee vieno, kodikas tuoksu.

Kati Parppei kirjoitti...

Päivi: voisin hyvin kuvitella, että tuoksuallergisille luvassa on ikäviä yllätyksiä, jos moinen tupruttelu yleistyy.

Jpekka: tuoksut kai vaikuttavat myös tiedostamattomalla tasolla (ajatellaanpa vaikka hajumuistojen voimakkuutta); niitä ei ehkä huomaa juuri kyseisellä hetkellä, mutta esimerkiksi pullantuoksuisesta asunnosta voi jäädä epämääräisen miellyttävä kuva - "siellä oli hyvä karma" tai jotakin sellaista. Niin sen luulisi toimivan.