lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Taas vähän lisää

Petroskoin yliopiston kurssikeskus kirkasvetisen Urozero-järven rannalla osoittautui mukavaksi kinkeripaikaksi. Antoisia olivat niin luennot, esitykset, keskustelut, seura, ruoka kuin löylytkin. Luottamusta ja intoa myös omiin tekemisiin tuli taas vähän lisää; ne tapaavat olla hupeneva luonnonvara varsinkin etätyöläisellä, joka jää paitsi kollegoiden välisistä uskonvahvistussessioista ja säännöllisestä kahvihuoneterapiasta.

Tässä kaikessa on jotain järkeä.

- - -

Taviokuurnalta oli poissaollessani putkahtanut kommenttilaatikkoon kaksikin haastetta. Ensin se helpompi:

Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Jaahas. Katsotaanpa. Koska rymysin vielä äsken pusikossa koirien kanssa, normaalin alusvaatetuksen lisäksi yltäni löytyvät epäkäytännöllisen vaaleat, mutta jo useita vuosia ansiokkaasti palvelleet marketin ulkoiluhousut, vaaleansininen t-paita, jossa lukee Hard Rock Cafe Chicago (vaate on ostettu kyseisestä ravintolasta yli kahdeksan vuotta sitten, sitä on pidetty kesät talvet, mutta vasta tänä vuonna se oli siirrettävä ihmisten ilmoilta koti- ja rymykäyttöön; siinäpä hinta-laatusuhdetta kerrakseen!), musta fleecepusakka ja vaaleat, villaiset vaellussukat. Mainittakoon samaan hengenvetoon, että vastaavanlainen yhdistelmä tapaa verhota allekirjoittanutta minä tahansa arkipäivänä kellonajasta riippumatta. Pagistaanin kotitoimistossa ei juuri jakkupukuja nähdä.

Meemilaiskurina totean vain, että haasteen poimikoon kuka tahansa, joka tarvetta vaatetuksellisiin paljastuksiin tuntee.

Toinen biologiystävämme haasteista oli tämä yleinen kutsu, jonka jo aiemmin panin ilolla merkille. Toivottavasti sen kokee omakseen mahdollisimman moni:

Blogiteemapäivä (Blog Action Day)

Vuosittain, 15. lokakuuta, blogaajat ympäri maailmaa yhdistävät voimansa tuodakseen jonkin tärkeän asian kaikkien huulille. Vuonna 2007 teemana on ympäristö. Kaikki osallistujat kirjoittavat ympäristöasioista omalla, omaan blogiinsa sopivalla tyylillään. Tavoitteenamme on saada ihmiset pyrkimään keskustelemalla kohti parempaa tulevaisuutta.

Etsimme joukkoihimme kaikenlaisia blogaajia: kaikista kansallisuuksista, kaikenlaisista taustoista ja kaikista aihepiireistä. Osallistuaksesi seuraa näitä ohjeita:

Julkaise kirjoitus 15. lokakuuta
Julkaise blogissasi sinua kiinnostavaan ja blogisi teemaan sopivaan ympäristöaiheeseen liittyvä kirjoitus.

Esimerkiksi, jos blogisi aihepiirinä on raha, voit julkaista vinkkejä rahan säästämiseen ympäristöystävällisten ideoiden avulla. Vastaavasti politiikka-aiheinen blogi voi pohtia ympäristöasioiden painoarvoa poliittisessa päätöksenteossa.

Osallistuvien kirjoitusten ei tarvitse noudattaa tiettyä agendaa vaan riittää, että ne liittyvät asetettuun laajempaan asiakokonaisuuden kirjoittajalle ja tämän lukijakunnalle sopivalla tavalla. Tavoitteenamme ei ole edistää tiettyä näkökulmaa, vaan saada aikaan keskustelua aihepiiristä.

Kirjoita siis samalla tavalla kuin tavallisesti kirjoitat blogiisi, liitä kirjoituksesi ympäristöasioihin ja julkaise se lokakuun 15. päivänä.

Muita vaikutusmahdollisuuksia
Voit osallistua blogiteemapäivään myös lisäämällä teemapäivän mainosbannerin sivuillesi (http://blogactionday.org/promote) tai lahjoittamalla teemapäivän ansiosi itse valitsemallesi ympäristöjärjestölle.

Rekisteröi blogisi
Pidämme BlogActionDay.org-sivustolla kirjaa tapahtumaan sitoutuneista blogeista, joten olisi hyvä, jos rekisteröisit blogisi osoitteessa http://blogactionday.org/commit

Ei kommentteja: