tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

Materialistista onnea

Meillä taisi käydä tuuri: vietimme juhannuksen juuri siellä, missä ei satanut kuin parin ropsauksen verran. Kaksi järveä rantasaunoineen, mainio seura, savustetut ahvenet ja suopursun tuoksu viimeistelivät viikonlopusta lyhykäisyydessäänkin likimain täydellisen irtioton.

Urosvahvistus oli hankkinut Alaskan-reissulleen zoomkameran, jonka maukkaat makro-ominaisuudet saivat allekirjoittaneen ryömiskelemään varvikossa suuren osan juhannuksesta. Sen verran kevyeksi, näppäräksi ja silti monipuoliseksi ostos osoittautui, että minäkin päätin jättää uskollisen, mutta reilusti painavamman kumppanini tykötarpeineen kotiin ensi viikolla vuoristopoluille suunnatessani.

Puhtaan materialistista onnea on tuottanut myös merinovillainen Devold Expedition-alusasu. Sellainen päätyi koekäytettynä allekirjoittaneen vaatekaappiin, kiitos Denali-retkikunnan yhteistyökumppaneiden. Kalsareissa on pikanttina yksityiskohtana sepalusaukko ja kasvunvaraa löytyy joka suuntaan, mutta vähävaraisen ja kustannustietoisen humanistin retkeilyarsenaalissa Devoldit ovat silkkaa luksusta, mallista viis.

Tähän asti ahkerasti käyttämäni Ruskovillan asu (sekin sponsorisatoa miehen edellisiltä reissuilta, rakkautta ovat yhteiset kalsongit) on osoittanut, että merinovilla on aivan lyömätön materiaali, kun tasapainoillaan hikoilun ja palelun välillä. Eettisyyteen pyrkivää kuluttajaa tosin ahdistavat sen tuottamiseen liittyvät eläinsuojelulliset kysymykset, joihin on onneksi alettu kiinnittää huomiota kansainvälisen paineen myötä.

1 kommentti:

Petja Jäppinen kirjoitti...

Seuraavaksi sitten 30% silkkiä, 70 merino.
Jos satut käymään Harrodsilla...