perjantaina, lokakuuta 21, 2005

Töntsy ja hörböi

Erakoitumiseen ja syyssynkkyyteen taipuvaiselle humanistille on terveellistä nousta aamuvarhaisella, pukeutua voikukankeltaiseen paitaan ja muikeanpunaisiin housuihin ja toivottaa töihin laahustaville ihmisille siivouskärryn takaa hyvää huomenta. Siinä on hieman samaa henkeä kuin entisajan terveyskylpylöiden aamuvoimisteluissa ja kylmissä kylvyissä.

Se on itse asiassa aika mukavaa, hymyily ja huomenen toivottaminen. Enkä takuulla tulisi muissa olosuhteissa pitäneeksi voikukankeltaista paitaa.

- - -

Raskas työ vaatii raskaat huvit ja pienipalkkainen työ halvat. Ainakin jälkimmäistä lajia on irronnut Karjalaisesta keittokirjasta, joka ilmaantui Pagistaaniin joutavana kaksoiskappaleena siskon ja langon muuttopuuhien tieltä. Maistuisiko vaikkapa riehtiläkakkara, muigei huttu, kaljatyrny, rötkävuassu tai marjutöntsy? Entä buoluhörböi tai höllötys?

Hapanharmaan saattaisin nimen perusteella jättää väliin.

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

En tiedä hapanharmaasta, mutta lapsuudessa herätti kauhua mummolasta löytyneen keittokirjan "Iidan kokkareet". Muistelen että valmistustavassakin oli jotain perin epäilyttävää...

pagisija kirjoitti...

Heh! Kuulostaa vähän samalta kuin "Limppejä maidossa" - sekin Karjalaisen keittokirjan antia.