maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Daylight come and he wanna go home

Haluaisinpa tietää, missä ja miksi tuontihedelmiin liimataan niitä pikkuisia tarroja, joita saa nyhjyttää kynnellä omenan kyljestä irti.

Entä kuka ne liimaa? Onko sitä varten palkattu vasiten henkilökuntaa satamiin tai varastoihin tai tukkuliikkeisiin? Ottaako reilu kauppa huomioon myös tarranliimaajien työolot ja hyvinvoinnin?

- - -

Pagistaanin kotisohvalla on katseltu mielenkiinnolla Muistikuvaputkea, johon oman lisämausteensa tuo katsojien seitsemän vuoden ikäero. Eilen käsittelyssä olivat lastenohjelmat, joista 60-luvun lopulla syntynyt mies muisti esimerkiksi Kasper-nuken (jota piti edelleen jokseenkin pelottavana), Pertsan ja Kilun sekä Hello, hello, hello-kieliohjelman. Ne olivat tyystin vieraita Pikku Kakkos-sukupolven edustajalle, joka muisteli puolestaan itäsaksalaista Nukkumattia, Joulukalenterin Histamiini-hevosta, Karvakuonoja ja Lasse Pöystin mainioita iltasatuja.

Tuontiohjelmista olimme molemmat katselleet Peukaloisen retkiä sillä erotuksella, että toinen meistä varoi hiiskumasta asiasta kavereilleen.

Niin tai näin, Käytöskukan yli ei ole käynyttä.

2 kommenttia:

Lottis kirjoitti...

Niitä tarroja liimataan koska ulkomailla kaupoissa hedelmät punnitaan kassalla kassaneidin toimesta ja kassaneidin pitää tunnistaa mikä hedelmä on kyseessä. Samoja hedelmiä päätyy kauppoihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten tarrat liimataan kaikiin hedelmiin.

Kati Parppei kirjoitti...

Aah, niinpä se tietysti onkin. Kiitos!

Mutta kuka...?