maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Ich brauche ein Huilaviikko

Tänään saksan tunnilla opettaja ohjeisti, ettei harjoiteltavia dialogeja ole tarkoitus kirjoittaa sana sanalta vihkoon luntattavaksi.
- Kaivakaa omasta päästä!
- Mutta jos siellä ei ole mitään, kysyi eräs vanhempi rouva koko visakalloisen katraamme puolesta.
- Kaivakaa syvemmältä!

Ach so.

Saksalainen opettajamme puhuu sujuvaa suomea hauskoin höystein. Sana-ahmattina sieppasin oitis omaan käyttööni sanan huilapäivä.

Marraskuisessa kaamoksessa huilaviikolla on kyllä kaikessa saavuttamattomuudessaan vielä herkullisempi kaiku.

- - -

Varoitus! Seuraava tiedotus sisältää aineistoa, joka voi järkyttää karhuja, sikoja ja muita herkkiä lukijoita.

Sen jälkeen, kun Pagistaanin virallinen maahanmuuttajakarhu Bamse oli varotoimista huolimatta vähällä kohdata matkansa pään sudensukuisen suurpedon hampaissa, hallitus teki eettisesti arveluttavan päätöksen ja hankki kirpputorikierrokselta pari sijaisuhria (terriereillä näyttää olevan sitkeä viehtymys pehmeisiin leluihin - ja urheilusukkiin - jotka voi ravistaa hengiltä kerta toisensa jälkeen). Viikossa toinen kovaonnisista tulokkaista oli saatettu sellaiseen kuntoon, että valtakunnan valantehnyt puoskari kaivoi esille neulan ja lankaa ja ilmoitti kokeilevansa taitojaan kosmeettisen kirurgian vaativalla alalla.

Silmää ei kuulemma pystytty enää pelastamaan, mutta pitkäkestoisen terapian avulla potilas voisi vähitellen oppia hyväksymään muuttuneen ulkonäkönsä.

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

"hankki kirpputorikierrokselta pari sijaisuhria"

Et jos ei saa naista, ostetaan nukke..?

(Kirjoitinko minä todella tuon?)

Kati Parppei kirjoitti...

Kröhöm. Tuota noin, nämä asiathan eivät liene suoraan vertailukelpoisia... ja toisaalta taas vastuu koiraeläimen psyykkisestä hyvinvoinnista vaatii...

Ei, minulla ei ole mitään puolustusta asialle. Nostan käteni pystyyn ja myönnän, että olemme syyllistyneet häpeälliseen tekoon.

Ja syyllistymme luultavasti vastakin, kunhan tämänhetkiset uhrit on niin sanotusti käytetty loppuun. Tätä paatumuksen määrää!

Badi kirjoitti...

*piilottaa pehmohirviönsä*

Kati Parppei kirjoitti...

Badi, sitä ei ainakaan kannata ottaa mukaan, kun tulet kylään.