sunnuntaina, syyskuuta 03, 2006

Tervetullutta

Hattulan kivikirkon harvinaisen hyvin säilyneet seinämaalaukset on tehty 1500-luvun alkupuolella.

Perjantai toi etätyöläisen elämään tervetullutta vaihtelua ja sosiaalista potkua. Keskiajantutkimusseura Glossan syysretki suuntautui tällä kertaa Hämeeseen, joten allekirjoittanut pääsi liittymään Helsingistä lähteneeseen pääjoukkoon sujuvasti Hämeenlinnan rautatieasemalta.

Päivän kestäneellä turneella ehdittiin pistäytyä Hämeen linnassa, Hattulan Pyhän ristin kirkossa ja sokerina pohjalla Hakoisten linnavuorella, jonka laelta pääsee ihailemaan yhtä maan vanhimmista kulttuurimaisemista. Kun oppaina oli vielä maan parhaimmat asiantuntijat ja sää liki täydellinen, ei työpäivää juuri leppoisammin olisi voinut viettää.

Mukavaa oli myös jutustella etelämpänä vaikuttavien kollegoiden kanssa, koska sinne tässä itse kukin näyttää olevan vääjäämättä valumassa. Pian pitäisikin aloittaa pakkaaminen. Taas kerran.

Hakoisten 60 metriä korkealla linnavuorella on sijainnut varhaiskeskiaikainen linna. Pohjoiseen päin avautuu näkymä Janakkalan Pyhän Laurentiuksen kirkolle ja Hakoisten kartanon pelloille. Maisemaa pidetään yhtenä Suomen arvokkaimmista kulttuurimaisemista.

Ei kommentteja: