sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Aurinkoa ja aubergiineja

Jos palloilu- ja kiekkoilulajeissa molemmilla joukkueilla olisi oma peliväline, tappeluita ja taklauksia tulisi paljon vähemmän, ja kaikki saisivat leikkiä.

Periaatteessa ainakin.

- - -

Munakoison, mozzarellan ja tomaatin pyhä kolminaisuus nousi muuten raketin lailla Pagistaanin munakoisoherkkujen ykköseksi. Taakse jäivät täytetyt koisot ja kreikkalainen moussaka, ja se on jo paljon se. Kun seuraavan kerran näette vihannestiskillä köllöttävän violetinkiiltävän, viekoittelevan aubergiinin, tiedätte, mitä tehdä. Alla on Pastanjauhajien välittämä resepti sovellettuna Pagistaanin tapaan. Alkuperäinen löytyy linkin takaa; kiitos ja kunnia kaikille asianosaisille.

Munakoisopaistos (4 annosta)

2 pulskaa munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastike:
2 purkkia tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
(yrtti)suolaa, mustapippuria, oreganoa ja ripaus sokeria
noin 50 g tomaattisosetta
(reilu kourallinen kuivattuja herkkutatteja/muita sieniä liotettuna, voi käyttää myös pakastettuja tai tuoreita)
(1-2 dl valko- tai punaviiniä, jos jääkaapista löytyy pullonpohjia)

250 g mozzarellaa (kevytversiokin uppoaa hyvin)
basilikanlehtiä
1 luomukananmuna
50 g parmesaania
(juustoraastetta)

Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripota niille suolaa ja jätä tunniksi seisomaan, jotta neste irtoaa. Taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Paista viipaleet kuumassa oliiviöljyssä molemmin puolin, vähän kerrallaan. Munakoisot imevät ahnaasti öljyä itseensä, joten sen kanssa voi olla aika säästeliäs. Valuta tarvittaessa talouspaperilla.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kiehauta ne tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, suola, mustapippuri, oregano, sokeri ja tomaattisose sekä sienet ja viini, jos käytät niitä. Keittele kokoon sen minkä viitsit, ainakin vartin verran. Pitempi aika ei tee pahaa ainakaan, jos viinilisäys teki kastikkeesta kovin juoksevaa. Tomaattimurskaa voi myös halutessaan valuttaa hieman. Tarkista maku.

Viipaloi mozzarella. Vatkaa kananmuna ja sekoita joukkoon parmesaani. Voitele uunivuoka öljyllä ja lado siihen ainekset seuraavassa järjestyksessä: munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, mozzarellaa, munakoisoja, tomaattia, mozzarellaa, munaparmesaaniseosta (päällimmäiseksi kerrokseksi neuvotaan laittamaan munakoisoja, mutta itse laitoin ohuen kerroksen tomaattikastiketta ja kevytemmentalraasteen jämät). Revi kerrosten väleihin tuoretta basilikaa. Paista noin tunti 175 asteessa.


Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan tarjoamaan ruoka kylmänä, mutta meillä se syötiin heti kuumana, ja taivahaista oli. Eikä jäänyt nälkä.

6 kommenttia:

Paivi H-K kirjoitti...

Jos jokaisella (joukkueella) olisi oma pallo, kukaan ei tietäisi mitä tehdä sillä. Mutta kun niitä on vain yksi - MÄ HALUUUUUN!! :)

Kati Parppei kirjoitti...

Niinpä. Jostain syystä se toinen pallo jääkin aina yksikseen pyörimään, kun pelaajat tappelevat siitä toisesta...

Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitos vinkistä, kuulostaa tosi hyvältä! Mites, söitkö tuota sellaisenaan, vai tyyliin perunoiden/salaatin kera? Meillä on kaapissa jopa kuivattuja suppilovahveroita, joten voi olla, että tämä pääsee ihan pian kokeiluun!

Kati Parppei kirjoitti...

Meillä oli lisukkeena pelkkä salaatti; jos tuhdimpaa evästä kaipaa, voi tietysti lisänä syödä vaikka perunaa tai leipää. Kastiketta voi halutessaan tukevoittaa myös soijarouheella; sitä kokeilin viimeksi tätä tehdessäni, ja hyvin toimi.

Toivottavasti maistuu :)!

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Raportoin sitten kun kokeillaan!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kokeiltiin tätä aika pian sun vinkin jälkeen, mutta valokuvaaminen & postaaminen unohtui. Oli tosi hyvää! Pitää kyllä kokeilla toinenkin kerta, ehkäpä se silloin löytää tiensä blogiinkin.. Kiitos vielä reseptistä!