Vakituinen urosvahvistuksemme toi tullessaan ruukutetun palan kevätaurinkoa. Sitä on toivon mukaan luvassa myös idässä, jonne Pagistaanin asujaimisto suuntaa huomenna suksineen, seminaariesitelmineen ja kasvinpistokkaineen.
Matka jatkuu pääsiäisen jälkeen työreissun merkeissä Pietariin, jossa kadut ovat kenties jo kuivuneet ja lehmusten silmut lupailevat vihreää.
- - -
Viikko sitten pikkujouluissa allekirjoittanut pääsi pitkästä aikaa Plevnan bratwurstien makuun. Makkaraa tulee Pagistaaniin harvemmin hankittua, mutta tänään uunissa hautui kunnon hapankaalipata. Useammaltakin reseptisivustolta löytynyttä perusohjetta on muunneltu hieman; kokeilkaapa, jos kiinnostaa.
Hapankaali on muuten kaikkinensa varsin mainio eväs. Se sopii syötäväksi niin kylmänä salaattina kuin kypsennettynäkin.
Hapankaalipata (neljä annosta, nälkäisille ulkoilijoille kaksi)
300-350 g bratwurstia
200 g hapankaalia (jos syöjiä on enemmän kuin kaksi, voi laittaa enemmänkin)
1 suuri sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
1/2 tl pippuria
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
2 tl meiramia
1 tl basilikaa
2 dl valkoviiniä
3 dl kasvislientä
Paloiteltuja makkaroita ja silputtuja sipuleita pyöritellään jonkin aikaa paistinpannulla rasvatilkassa. Paprika paloitellaan. Sekoitetaan viini, kasvisliemi ja mausteet. Laitetaan kaikki ainekset uunivuokaan, kaadetaan liemi päälle ja kypsennetään 200 asteessa tunnin verran.
4 kommenttia:
Mukavasti sanottu tuo "vakituinen urosvahvistuksemme".
Hyvää matkaa itään ja kauemmas!!
Mmm. Ohje kuulostaa hyvältä, ja menee kokeiluun jo tänään.
Kiitos toivotuksista! Jenni, toivottavasti maistui.
From Polish friends I have learned to eat a similar dish made with bacon instead of the bratwurst. They usually serve it with pirogies and a big dollop of sour cream. Delicious but deadly for the arteries!
Lähetä kommentti