perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Luonnon ihmeitä

Aivokoralli, kuva lainattu täältä.

Uimalakki on sympaattinen esine. Siitä tulee mieleen tervehenkinen ruumiinliikunto, kuviokellunta ja muu harmiton vedessä puljaaminen, joka pitää ihmisen kumilakkeineen poissa pahanteosta.

Täti-ihmisten hyväntuuliset uimalakit ovat luku erikseen. Niistä on kilpauimarin virtaviivainen askeettisuus kaukana. Esimerkiksi tänään eräällä vesijuoksijalla oli päässään valkoinen, poimuinen lakki, joka muistutti erehdyttävästi aivokorallia. Viereisellä radalla eteni uimari, jonka ruskean uimalakin pinta toi mieleen kartiohuhtasienen.

Olisipa lakki ollut vielä sienen tapaan suippo.

Vielä en ole onnistunut näkemään uimalakkia, jollainen siskollani oli pienenä. Valokuvien mukaan siinä oli sileällä, sinisellä pohjalla valkoisia kumikukkia. Kolmiulotteisia, terälehtineen kaikkineen.

Kartiohuhtasieni, lainattu täältä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On siinä ollut uidessa hukkumiskuolema ehkä lähellä, jos ei ole pokka pitänyt. itse olisin ainakin hörpännyt vettä hihitykseltäni.

:D :D :D

En ole koskaan omistanut uimalakkia, mutta saattaa olla, että lapsena olisin halunnut sellaisen. Tosin edelleenkin on suuri mysteeri, miten sellaisen saa päähän ja miltä se tuntuu. Miten tämänkin hiuskuontalon saa sellaisen alle? Eikö se kiristä ja saa raivon partaalle? Näitä asioita olen pohtinut.

Ohari kirjoitti...

Minusta ainoa oikea uimalakki, The Uimalakki, on just sellainen, jossa on kolmiulotteisia kukkia. Uimalakeissa on jotain ihmeellistä hurmaa - vaikkei minullakaan sellaista ole koskaan ollut (eikä varmaan tule). Nostalgiaa... :-)

Kati Parppei kirjoitti...

Kuvahan kertoo enemmän kuin - montako sanaa se olikaan? ;)

"Eikö se kiristä ja saa raivon partaalle?"

Taitaa se joskus kiristääkin, päätellen joidenkin uimareiden/vesijuoksijoiden kiukkuisesta olemuksesta. Suurimmalla osalla lakki lienee riittävän löysä ja mieliala sen mukaisesti leppoisa.

En kyllä minäkään käsitä, miten vähänkään pidempi tukka sullotaan tiukkaan kumilakkiin - ai!

OA, luulisi, että kukkalakki olisi kovinkin retro tätä nykyä. Eipä vain ole silmiin osunut.

Anonyymi kirjoitti...

oisko täällä?
http://images.google.fi/images?q=+site:www.headcovers.com+swimming+cap&svnum=10&hl=fi&lr=&start=0&sa=N

herkku:
http://www.headcovers.com/moreinfo.php?id=11016
Hair too long?
Swim caps pull your hair?
Speedo specially designed this cap to not pull hair and the elastic band adds security and comfort at the base. The unique dome shape allows for use with long hair.

-X-J kirjoitti...

Mutta ajattele, kun joskus elämässä on sukeltanut seoskaasuvehkeillä ja nähnyt tuon ja monia muita uimalakkeja :)

Paine, se on paine joka siellä meren pinnan alla alistaa...

Kati Parppei kirjoitti...

Timo, voi, kuulostaa hienolta... Itse olen vain snorklaillut, enkä sitäkään Välimerta kauempana.