Ystävän tulemiksi ja vähän nimipäivääkin juhlistamaan väsäsin eilen köyhän naisen lähikauppaversion tiramisusta. Tässä ei ole mascarpone-juustoa sen enempää kuin savoyardi-keksejäkään. Manteliliköörin puuttuminen harmitti hiukan, mutta huh hah hei, pullon pohjalta löytyi rommitilkka.
Ohje on oma sovellukseni eri lähteistä. Jos haluaa vähän fiinimpää lusikoitavaa, voi tiramisun ohjetta käydä kurkkimassa vaikkapa Pastanjauhajilta.
Tiramisun karvalakkimalli
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl rommia
Täyte:
2,5 dl Creme Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin 13-prosenttista Violaa)
0,5 dl tomusokeria
Tee kääretorttupohja ja paista sitä leivinpaperilla vuoratussa uunipannussa n. 10 minuuttia 200 asteessa. Vatkaa Creme Vanilla ja sekoita siihen tuorejuusto ja tomusokeri.
Irrota jäähtynyt pohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia. Laita toinen puolisko tarjoiluastiaan - pitkänomainen, vuokamainen astia sopii hyvin - ja kostuta se kahvin ja rommin seoksella. Levitä sen päälle puolet täytteestä. Laita toinen pohjanpuolikas täytteen päälle ja toista sama. Anna vetäytyä ainakin muutama tunti jääkaapissa. Ennen tarjoilua sihtaa päälle kaakaojauhetta.
Koemaistajat tuntuivat tyytyväisiltä lopputulokseen, tosin ilta oli jälkiruokaan päästessä jo kohtalaisen pitkällä.
7 kommenttia:
Ja jumantsuikula, toi on kaiken lisäksi gluteeniton! Kiitos.
Ja hyvää nimipäivää!
Kiitos, kiitos!
Niinpäs onkin, siis gluteeniton, enpäs tullut ajatelleeksikaan.
Rommin tilalla voinee käyttää vaikkapa likööriä, konjakkia tai viskiä, tai... no, mitä kaapista sattuu löytymään.
"tosin ilta oli jälkiruokaan päästessä jo kohtalaisen pitkällä" -- Pöh! Mähän voihkin! Ja jos mä voihkin, niin se (syötävä!!) on h-y-v-ä-ä.
Niinjoo... mutta voihkiahan voi myös tuskasta.
Älä unohda, että mä olen masokisti. ;)
Aiiiivan.
Niin tai näin - aina tyytyväinen vieras. ;D
Lähetä kommentti