keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Tyhjä pesä

Syksyn mittaan hitaasti, mutta varmasti aikuistuneet jänisveljekset ovat lähteneet kotikolostaan maailmalle. Ensimmäisen ristiturpaerän kohdemaita ovat tiettävästi Nepal, Mongolia ja Palestiina.

Hyvää matkaa! Toivottavasti jänöistä on vastaanottajilleen ainakin yhtä paljon iloa kuin tekijälleen, joka alkoi varovaisesti uskoa kykenevänsä saamaan puikoilla ja langalla aikaan muutakin kuin villaisia kriisipesäkkeitä ja hiljaisuudessa haudattuja suurhankkeita, joiden mitoitus ei ole ollut missään suhteessa neulojan kärsivällisyyteen tai kokeneisuuteen.

Tyhjän pesän haikeutta lievittämään löytyi eilisen illanvieton myötä uusi viiraus. Kaikki kunnia perinteiselle huovutukselle; tuskin mikään on yhtä terapeuttista puuhaa. Mutta sisäsiisti neulahuovutus päihittää vesihuovutuksen ainakin kerrostaloasunnoissa, joiden pesu- tai keittotiloja ei ole suunniteltu mahdollisia lampaanvillavuoria ja suopavesitulvia silmällä pitäen.

Kokeilematta ei uskoisi, miten syvää tyydytystä tuottaa villatupon tökkiminen neulalla. Ihminen nauttii loppujen lopuksi aika pienistä asioista.

3 kommenttia:

Välittäjä kirjoitti...

Söpöt! Nuo ilahduttavat varmasti neulalla ja ilman!

LL kirjoitti...

Voi kuinka hauskalta näyttävät nämä jänikset! Vielä hauskemmaksi tämän teki, kun näki, kuinka omin käsin noita valmistit.

pagisija kirjoitti...

Heh, pupujen teossa oli vinkeää sekin, ettei ennalta tiennyt, millainen ilme niille tulee...