lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Koisojen yö

Munakoiso (Solanum melongena), lainattu täältä.

Tuli hankittua vihanneslokeroon köllöttämään pari kaunista tarjousmunakoisoa, joille piti keksiä virka ennen ensi viikon kiireitä. Ratatouillea? Paistosta? Kastiketta?

Entinen appiukkoni tapasi tehdä mainituista vihanneksista jos jonkinlaista iranilaista herkkua, mutta edes summittaisia reseptejä en tullut kirjoittaneeksi ylös. Hyvä vinkki löytyi kuitenkin Kreikan suunnalta Pastanjauhajien kautta. Lämmin kiitos maukkaasta moussakaohjeesta! Näpertämistähän siinä riitti, mutta lopputulos ei työmäärää kysellyt.

Kutsu liittyä joukon jatkoksi Laulutupaan ilahdutti ja houkutteli, mutta päätin tällä kertaa jäädä kotiin itkettämään koisoja ja vastaanottamaan valtameren takaa palaavaa kolmasosaa Pagistaanin väestöstä. Valtakunnan pääluku on jälleen täysi, mikä täten tyytyväisyydellä ilmoitetaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miekin paistelin (tarjous)koisoja ja pistin pakkaseen. Jos jossain vaiheessa tekisi sellaisen persialaisen munakoisokastikkeen...Ah! Rakas puolisoni ei ole yhtä innoissaan munakoisoista vaan kutsuu niitä hirvityksiksi. Mutta mitä voi odottaa mieheltä, jonka suurimpiin kulinaristisiin nautintoihin kuuluvat sellaiset herkut kuin ranskikset ja Forssan nakit! ;)
-L

pagisija kirjoitti...

Hirvityksiksi! Johan nyt :D.

Hei, sinultahan varmaan saisinkin jokusen mukavan persialaisreseptin? Naputtelepa tulemaan joskus, kun on joutoaikaa...

Olen tällä hetkellä Joensuussa käymässä, mutten viitsinyt edes ottaa yhteyttä, kun jo keskiviikkoaamuna joudun suuntaamaan takaisin, ja tiedän sinun olevan iltaisin töissä (jos jostain syystä et huomisiltana ole ja teillä on tuokio aikaa, niin ilmoittele toki)!

Blogikäki kirjoitti...

Tämä ei ole persialainen, vaan Levantin-Kaakkois-Euroopan seutuvilta, mutta yksinkertainen ja hyvä:
Munakoisot leikellään kuorimatta n. 1,5 sentin viipaleiksi pituussuuntaan, itketetään suolan ripottelulla ja painamalla neste talouspaperiin ilman mitään liotteluja! Paistetaan öljyssä ruskeiksi kummaltakin puolelta. Sekoitetaan valkosipulimurskaa maustamattomaan jugurttiin, kaadetaan kylmä kastike lämpimien viipaleiden päälle ja syödään hyvän leivän kanssa. Kesäkurpitsakin maistuu hyvältä tämän reseptin mukaan – itse asiassa soveltaen melkein mikä kasvis tahansa, paprika, peruna…

pagisija kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä. Maustamaton jogurtti onkin Pagistaanissa ahkerassa kastikekäytössä jos jonkin atrian kanssa.