keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Kirkasvalohoitoa

Suunnitelmissa oli käydä Pielisellä jouluongella, mutta kastemadot olivat maan roudattomuudesta huolimatta siirtyneet jo lapion ja rautakangen tavoittamattomiin, eikä pilkkitoukkia viitsitty lähteä vasiten kyliltä etsimään. Säilyipä joulurauha niin ahvenilla kuin madoillakin.

Ihmisille joulumieli löytyi hiljaisuudesta, pimeydestä, tähtitaivaasta, puusaunasta, hyvästä seurasta, glögistä ja kahden talouden herkkutarjoiluista. Juuri aatoksi ja joulupäiväksi maisemaan sateli pari senttiä uutta pakkaslunta, ja kaivattua kirkasvalohoitoa päästiin nauttimaan se muutama tunti, minkä kaamosaurinko taivaanrannan yläpuolella näyttäytyi. Tapaninpäivänä ilma lauhtui taas ja maailma muuttui tutun harmaaksi.

Mutta päivä se pitenee jo.

- - -

Joulupukki oli tuliaisissaan suorastaan holtiton, mikä ei, totuuden nimissä, ollut lainkaan oikeassa suhteessa allekirjoittaneen kiltteyteen. Mauri Kunnaksen Viikingit tulivat taloon peräti kahtena kappaleena, mikä kertoo läheisteni tuntevan minut ja mieltymykseni joltisenkin hyvin. Saimme siis urosvahvistuksen kanssa syventyä Berserkin Erkin, Torfinn Jollottajan ja muiden viikinkisotureiden saagoihin kumpikin omaan tahtiimme. Pagistaan suosittelee.

Ei kommentteja: