perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Rikolliset


Pagistaanin hallitus ilmaisee huolestumisensa Espoon kaupungin uudesta järjestyssäännöstä, joka - ymmärtääkseni - kieltää koirien kanssa liikkumisen kaupungin ylläpitämillä kuntoradoilla. Perusteena on muun muassa lenkkeilijöiden turvallisuus.

Itsekin kuntojuoksua harrastavana ymmärrän kyllä perusteet. Ja minua harmittaa, että ajattelemattomien koiranomistajien takia joutuvat kärsimään myös ne, jotka pitävät lemmikkinsä ihmisten ilmoilla hihnassa* ja siivoavat koirankääkäleet kiltisti pois kulkuväyliltä.

Emme ole karvaisen assistentin kanssa juurikaan kuntoratoja kuluttaneet, vaan pysyneet pikkupoluilla ja kevyen liikenteen väylillä. Mutta ongelmana vakioreitillämme on, että metsäsaarekkeelta toiselle sujuvasti siirtyäkseen on kuljettava parissa kohdassa pieni matka pururataa pitkin. Ilmeisesti meistä tulee paatuneita taparikollisia, koska metsäpoluistamme emme hevillä luovu.

Paitsi lumiseen aikaan (jos sellainen vielä tulee). Hoidetuille hiihtoladuille ei koirilla pitäisi olla asiaa. Eikä kyllä kaksijalkaisilla kävelijöilläkään, sen puoleen.

*Koirien irti pitäminen on kiperä juttu myös muiden nelijalkaisten kannalta. Pienikokoisen koiran omistajana saa aika ajoin kokea kauhunhetkiä, kun vastaan laukkaa pari poninkokoista irtokoiraa, jotka eivät ole edes väljästi tulkittuna omistajansa hallinnassa. Assistentti sitä paitsi edustaa jääräpäistä rotua, joka tarpeeksi ahtaalle joutuessaan unohtaa vaihtoehdon nimeltä antautuminen (kiitos vain teille, rakkaat pohjoisenglantilaiset kaivosmiehet, jotka halusitte kehittää myös koiratappeluihin sopivan yleisrodun). Dobermanni-bedlingtoninterrieri-ottelun väistämätöntä lopputulosta en halua edes ajatella.

Ei kommentteja: