perjantaina, heinäkuuta 29, 2005

Banaani-ihmetys

Paikallisen marketin hedelmäosastolla oli tänään myynnissä kahdenlaisia banaaneja. Oli ylikansallisen yhtiön tunnettua merkkiä, kilohinta 1,99 euroa. Vieressä oli Reilun kaupan banaaneja, virheetöntä priimalaatua 1,49 eurolla kilo.

Banaanikauppa kävi vilkkaasti, mutten nähnyt kenenkään valitsevan halvempia ja kestävämmin tuotettuja banaaneja. Joko ihmiset eivät kerta kaikkiaan huomanneet niitä, tai sitten merkkiuskollisuus on saanut yhä hämmentävämpiä muotoja.

4 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

No, tota samaa ilmiötä mäkin ihmettelen aina. Ilmeisesti Reilun kaupan banaanit eivät ole tarpeeksi kumisen näköisiä.

Meidän kaupassa on nykyään myös Reilun kaupan appelsiineja, ananaksia ja sitruunoita.

pagisija kirjoitti...

Hmm. Tässä tapauksessa ne jopa olivat aivan yhtä kumisen näköisiä kuin naapurinsa, toisin sanoen niissä ei ollut mitään pintavirheitä. Kypsyysastekin oli sama. Mene ja tiedä.

Mutta ilolla olen minäkin pannut merkille, että joka lähikaupasta alkaa löytyä yhä enemmän reiluja tuotteita. Harvahan niitä lähtee vasiten erikoisliikkeistä hakemaan.

wee kirjoitti...

Voisiko siinä olla kyse siitä, että ihmiset automaattisesti ajattelee, että Reilut Banskut on kalliita? Mä en ole koskaan nähnyt, että niitä myytäis halvemmalla kuin Riisto Banskuja.

pagisija kirjoitti...

Niin... Ehkä siinä tosiaan ei edes tule katsottua hintaa, kun arvelee sen ilman muuta olevan korkeampi. Enpä tullut ajatelleeksi, kun itse aina kyttään joka paikasta tarjoushintoja ja venytän senttiä :).

Mutta itse asiassa - ja tästä puhuttiin myös reilun kaupan vapaaehtoismyyjäkurssilla - juuri reilut banaanit ovat yhä useammin riistobanskuja halvempia, vaikka muissa tuotteissa reilujen hinta onkin yleensä "tavallisia" korkeampi.

Eli kandee kurkkia ne hintakyltit, joskus voi yllättyä iloisesti!