torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Viestivä ihminen

carpeTämä kesä on tuonut katukuvaan tekstipaidat. Onhan niitä ennenkin näkynyt, mutta nykyisin joka toinen vastaantulija tuntuu julistavan äänettömästi elämänkatsomustaan tai yleistä angstiaan tai mitä lie. Eilisellä iltalenkillä vastaan hölkötteli keski-ikäinen mies, jonka paidanetumus ilmoitti Rules are for suckers. Tänään liikennevaloissa edessäni seisoi nuoripari, joiden selkämyksissä luki Saatanaako tuijotat.

Jossain joku kertoi nähneensä paidan, jonka rintamuksissa luki Jeesus tulee ja selässä Jeesus menee.

Aika hyvä.

Löytyy niitä täältäkin. Allekirjoittaneella on juuri nyt yllään tuo vähän virahtanut, vuosia vanha t-paita, joka Horatiuksen sanoin julistaa "Aetas: Carpe diem, quam minimum credula postero". Se tarttui mukaan vaihto-opiskelusyksynä pohjoisenglantilaisesta kirjakaupasta. (Houkutteleva olisi ollut myös Oscar Wilden korskea sitaatti "I have nothing to declare except my genius", mutta itse paita oli epäimartelevan kananpojankeltainen. Kalvetustautiselta nauriilta näyttäminen olisi jotenkin vesittänyt sanoman.)

Kauran tavoin minäkin olen tykästynyt Mentalwearin tuotteisiin ja toiminta-ajatukseen. Niinpä aika ajoin tulee vedettyä päälle pakkopaita päänsisäistä tilaa heijastamaan. Ja siskoa muuten vaan ahistaa.

2 kommenttia:

Iloinen Leipuri kirjoitti...

Joo, noita T-paitoja on joka pualella. Reissusta tullessa oli jossain matkan varrella koju, jossa niitä kans myytiin ja yhressä luki, että OON HOMO. Aikas rohkeeta!

Mervi kirjoitti...

Joskus olen jopa, askarteluintoilijana, haaveillut painavani itse mietelauseita t-paitoihin. Saisi ainakin valita värit ja sanoman ihan oman mielensä mukaan...