maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Sameanvihreää

Viikonloppuna Espoossa on vähän viileämpää, vähän, muttei paljon. Luen lämmöstä laiskana dekkaria ja katselen vierestä, kun mies pakkaa lähes oman painonsa verran tavaraa kesäreissuaan varten. Lähtö kohti lunta ja jäätiköitä on perjantaina.

Bodominjärvellä kierrämme väkeä kihisevän uimarannan ja kuljemme varjoista polkua kallioille, joilta koirankin voi päästää uimaan. Vesi on lämmintä ja sameanvihreää. Rannalla lojuvat pullonsirpaleet saavat harkitsemaan jokaista kahluuaskelta tarkkaan, hakemaan varovasti varpaansijaa leväisten kivien välistä. Myös Sandy laskeutuu outoon veteen aluksi epäröiden, mutta rohkaistuu pian tekemään tuttuja loikkiaan kepin perässä.

Iltapäivä taittuu kohti iltaa, aurinko kuivattaa koiran turkin kiharaan ja tekee kalliolla istujat velton unisiksi. Paluumatkalla huomaamme, kuinka kuivilla paikoilla kasvavat koivut alkavat kellastua ja pensaiden lehdet roikkua. Tienpientareiden rehevyys on vaihtumassa ruskeaan liian varhain. Maisema läähättää kuumuudessa, joka ei tunnu hellittävän edes illalla.

Kunpa jo sataisi.

5 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kunpa!

Torimyyjien tietotoimisto tosin kertoi tilanneensa ukkossateen noin kello 15.30 alkaen pääkaupukiin. Kivasti se jo pilveä läntiselle taivaanrannalle keräsikin.

Täytyy varmaan karata töistä ajoissa, että ehtii alta pois.

pagisija kirjoitti...

Täälläkin pilveilee jo, mutta Ilmatieteen laitos (http://www.fmi.fi) on ennustuksissaan armoton.

Yhdistetyssä kämpässäni/työhuoneessani on niin kuuma, että hiki kihoaa oitis pintaan jo niiden parin sekunnin aikana, jolloin liikkuva tuuletin puhaltaa toiseen suuntaan. Ollapa nyt se sisälämpömittari - tai ehkä tieto lisäisi tuskaa?

Veera kirjoitti...

Katselin eilen futista käytännössä Eevan asussa, ja hikosin silti kiinni istuimeeni.

Ja koska kotonani ei edes suhteellisesti ottaen ole kuuma, en voi valittaa. On vaan tuo henkilökohtainen lämmönsäätelyjärjestelmä aivan susi.

Sadetta! Ja pian. Mutta ei tosiaan ennusteiden mukaan kovin hyvältä näytä.

pagisija kirjoitti...

Vaan täälläpä satoi! Ja kunnolla!

Toivottavasti saitte Helsingin helteisiinkin vähän helpotusta.

-rii- kirjoitti...

Onnittelumme Tampereelle sateen johdosta. Helsingin maanantai-illassa (sade)pilvistä ei ole tietoakaan, vain pari saamattoman näköistä hahtuvaa kurkistaa vastapäisen talon katon takaa.