maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Maisteri Outolempi...

...eli miten opin rakastamaan kiillotuskonetta.

Viime viikolla jouduin öljyämään yhden lämpiöistä koneella, jonka on suunnitellut kieroutunut mieli. Tai sitten kapineessa asuu perkele. Joka tapauksessa sillä on oma tahto, se tempoo ja nykii ja vie onnetonta amatöörisiivoojaa kuin pässiä narussa. Parin tunnin teutaroinnista oli lopputuloksena paitsi kiiltävä lattia, myös koneen seinästä riuhtaisema sähköpistorasia ja liuta mustelmia luisteltuani pöytien seassa milloin polvillani, milloin kyljelläni.

Slapstickia, silkkaa slapstickia.

Ilmeisesti olin kaikesta huolimatta onnistunut kesyttämään vempeleen ja osoittamaan auktoriteettini, koska tänään se oli hämmästyttävän nöyrä ja kuuliainen. Toisen lämpiön kiillotus Kulkurin valssia vihellellen ei ollut lainkaan hullumpaa puuhaa. Melkein teki mieli antaa koneelle kunnon taputus kiitokseksi. Niin sitä pitää!

- - -

Pirusta puheenollen, päivän pulma on pikkusormi, josta tänään poistettiin tikit. Miten kuten mukana kulkenut ja joka paikkaan kolhittu haava päätti tulehtua viikonloppuna niin, että lääkäri kerran vilkaistuaan kirjoitti huomiseksi sairaslomalapun (eipä silti, pulleaksi turvonnut sormi ei taitaisi mahtua enää kumikäsineeseenkään).

Ei siinä mitään. Mutta kun kolmen tunnin päästä pitäisi mennä tenttiin. Ja normaalissa kirjoitusasennossa paine kohdistuu juuri kipeimpään kohtaan.

Voi sitä onnetonta, joka joutuu vastaukseni lukemaan. Eikä sisällössäkään taida tulla olemaan hurraamista.

4 kommenttia:

Dyro kirjoitti...

Toivottavasti saat pätevät tropit tulehdusta torjumaan.

Siivouslaitteiden kanssa painimaan joutuneelle saattavat Bonk Business Inc.:n laitteet tuoda hymynkareen huulille.

Jos siivoaa iltaisin yksin ja pukukopin ovi on tapana lukita, kannattaa muistaa ottaa sen avain mukaan. Näin vihjaa nimimerkki "Vuonna 1994 Säkkivälineen vihreässä työasussa kaupungin läpi kävellyt."

pagisija kirjoitti...

Heh, entinen siivoojakollega, otanpa varoituksen onkeeni. Vihreässä nyt voi joten kuten maastoutua seinänvieruksille, mutta kirkkaan punakeltainen työasu on kuin suoraan karnevaaleilta.

Dyro kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Dyro kirjoitti...

Punakeltainen työasu on urbaanissa ympäristössä ehkä vihreää parempi suojaväri - voi mennä Citymarketiin ja McDonaldsiin ja sitä niinkö vaan sulautuu kalustukseen.