tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Turvaverkko

"Läänitetyillä mailla asui talonpoikia ja maaorjia, jotka viljelivät maata. Talonpojat olivat vapaita miehiä ja voivat muuttaa muualle halutessaan. Maaorjilla ei ollut muutto-oikeutta."
(Jussi Katajala keskiaikaisesta feodaalijärjestelmästä)


Täti hymyilee pahoittelevasti pöydän toiselta puolen. Yritän vielä heidän omalla kielellään, vaikka tappio näyttää jo väistämättömältä.
- Eikö olisi järkevämpää, että kalliisti koulutettu asiantuntija olisi täysipainoisesti työmarkkinoiden käytettävissä omalla alallaan sen sijaan, että hänet sumputetaan täysin koulutusta vastaamattomiin tehtäviin?
- Olisihan se. Mutta tällainen tämä lainsäädäntö nyt on. Voit toki keskeyttää opinnot, hakea soviteltua päivärahaa ja jatkaa osa-aikaista siivoamista työttömänä työnhakijana. Mutta jos jossain vaiheessa lopetat siivouksen, joudut karenssiin ja työttömyysturva katkeaa.

Olisi kuulemma kannattanut alun alkaen tehdä määräaikainen työsopimus. Olisi. Kiitos tiedosta.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Luin vasta 2 viimeisintäsi viestiä ja niiden vastaukset, toimittaja yritti tänne minua laittaa, mutta, vahingossa ( tavallaan) löysin. Ei sinulle kukaan tule mitään ikinä kertomaan, tiedä sitten olenko kaukaa viisaas, vai vitun tyhmä ja onnekas. Minulle ei karenssit paukahtaneet, tosin otin jo omasta, vapaa ehtoisesti hommatusta hanttihommasta esinmäisen kirjallisen varoituksen.

Tosin, olin jo päättänyt lopettaa taiteilun, ja olin "onnesta soikeana" kun löysin himppusen taiteeseen, mutta todellisuudessa rakennusteollisuuden kurssin. 3 KK takana, ei paha fiilis, paitsi toisinaan. Pidän tätä parempana vaihtoehtona, kuin sitä että olisin aidolla opiskelupäivärahalla, tienaan meinaa enemmän( vaikkakin peruspäivärahalla). Mutta kuten jo sanoin aiemmin, mulla oli hyvä munkki, vaikka en systeemiä tiennyt, ja tavallaan hyvä onni että viimekuussa juttelin eräälle Fatta ( toim,.tulotuki suom huom) henkilölle ja hän kertoi että sano tätä sinua käsitellään sitten pykälien mukaan näin, puhumattakaan kun täti rupes heittää politiikkaa, mulle piilokamera ens kerralle, sikäli kun sitä ikinä tulee.

no niin se siitä, pistän blogisi kirjanmerkkeihin, ja usko tai älä, oma-aloitteinen ihmeinen ja ahkera lopulta tulee perimään maan. en tiedä kenen politiikkaa täällä asiossa hoidetaan, mutta ei aktiivisten, saati uuden etsivien, alan pikku hiljaa uskoa että systeemi on pysähtyneisyyden ansiota.

Kati Parppei kirjoitti...

Kyllä systeemi ainakin aikansa eläneeltä tuntuu. Joko olet töissä tai et ole; mitään välimuotoja ei osata nähdä, vaikka tosielämä on niitä täynnä.